temperaturas
Un gran número de personas se ha acercado a disfrutar del tiempo estival a la playa de la Malvarrosa. EFE

Arranca la setmana amb unes temperatures que hui podrien aconseguir valors pròxims als 40 graus en alguns punts de la Comunitat València. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat l’alerta groga a l’interior nord de València, una zona que espera arribar als 36 graus en localitats com Requena o Ontinyent mentres que en la zona costanera Gandia aconseguirà el 32 graus, dos punts per damunt de la temperatura prevista per a la ciutat de València.

No obstant açò, no serà el punt més càlid de la península. A nivell nacional hi ha un total de 7 autonomies i 17 províncies en alerta per temperatures que arribaran en alguns punts als 37 graus com en la província de Conca o en el centre Madrid.

Aquesta alerta groga també aconseguirà Aragó, on les temperatures oscil·laran entre els 34-36º en zones com Albarrasí, Huesca o la Ribera de l’Ebre; així com Castella i Lleó i Galícia, dos punts en els quals l’alerta serà per fortes ratxes de vent, calamarsa i tempestes en alguns punts muntanyencs.

Segons AEMET l’alerta groga no suposa un risc per a la població en general però sí per a activitats concretes pel que s’hauria d’evitar l’exposició solar i les activitats esportives entre les hores de màxima calor: de 12 a 18 hores.