La Falla Almirall Cadarso-Conde Altea ha aconseguit tot un repte. Per segon any consecutiu fa doblet de Ninots Indultats. La notícia es confirmava aquest matí des de la Marina de València. “No lio ho contes a la iaia”, nom del ninot, s’ha fet amb el favor del públic i aconseguia 4.411 vots.

L’obra guanyadora és de Manuel Algarra. Aquesta representa a un avi i la seua néta alimentant a una ventrada de cadells sota l’atenta mirada de la seua àvia. Una escultura de gran perfecció tècnica que continua amb la temàtica costumista que enguany ha presentat aquesta comissió.

Aquest nou premi del públic reafirma la idea que ahir, després d’arreplegar el Ninot Indultat Infantil, transmetia el president de la falla. Vicente Fuster assenyalava que “Almirall Cadarso-Conde Altea es pren molt de debò aquesta exposició i aposta forta pels ninots. Per a nosaltres és un orgull poder aconseguir aquest reconeixement”.

Així, dels dissenys originals de les falles de 2020, Almirall Cadarso-Conde Altea salva de les cendres quatre figures. Ara, quedem a l’espera de saber si, aquests ninots guanyadors, li serviran a la comissió per a fer-se també amb algun primer premi.

La Falla Almirante Cadarso-Conde Altea repite doblete de Ninots Indultats
Almirante Cadarso-Conde Altea gana el Ninot Indultat de las Fallas 2021.

LAS ESCENAS COSTUMBRISTAS, LAS FAVORITAS DE LOS VALENCIANOS

En los últimos años, la mayoría de los Ninots Indultats responden a escenas costumbristas. Nietos, abuelos, escenas de casa o incluso de mercado son los ninots que se han salvado del fuego en los últimos diez años.

Todos ellos, que se pueden visitar en el Museo Fallero, son la excepción de las fallas. Recordemos que estas obras de arte nacen para ser quemadas y estos ninots salvados son los únicos que no se hacen ceniza.