Alfafar tanca 2017 amb un superàvit de més d’un milió d’euros

El Consistori va amortitzar el passat any un 25% del deute i per sisè any consecutiu té un romanent positiu.

superávit

L’Ajuntament d’Alfafar tanca l’exercici econòmic del municipi amb 1.292.616’30 euros de superàvit, del que es podrà invertir 585.534’24 euros en accions de millora per a la població.

Per sisè any consecutiu el Consistori té un romanent positiu, la regidor d’Hisenda i Serveis Generals i Interns, Empar Martín, considera “molt important aquesta dada positiva que reflecteix l’eficàcia en la gestió i dóna una estabilitat pressupostària”. superàvit, superàvit, superàvit

Alfafar va amortitzar el passat any un 25% del deute quedant al voltant d’un 30’22% del deute inicial. superàvit

Els compromisos plurianuals que l’Ajuntament d’Alfafar segueix pagant són el poliesportiu i el soterrament dels contenidors, quedant més d’11 milions d’euros per pagar del Poliesportiu. Açò suposa seguir amortitzant el deute fins a l’any 2028. D’altra banda, el deute amb el soterrament dels contenidors continuarà pagant-se fins a l’any 2025, faltant per amortitzar més de 6 milions d’euros.

Aquest passat any, s’ha pogut invertir en el municipi un total de 927.856’13€, que han sigut destinats a accessibilitat i asfaltat de carrers i camins, rehabilitació i adequació de la Biblioteca municipal, parc infantil de la Fila, dipòsit d’aigua potable, construcció de les aules de suport del camp de futbol, adaptació de l’edifici on es troba el servei de jutjat, tresoreria i intervenció, porta posterior de l’Ajuntament o reparació per pluges de camins rurals, entre uns altres.

De tot el superàvit, la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local no permet invertir tot el saldo positiu, per la qual cosa solament podrà invertir-se en la població 585.534’24 euros, quedant la resta per a amortitzar deute amb els bancs.

D’aquesta manera el mig milió d’euros que pot ser invertit, es destinarà a accessibilitat i asfaltat de la via publica, amb l’objectiu d’aconseguir un municipi 100% accessible a tota la població. A més de millores en la via pública per a aconseguir eliminar l’espai que queda entre la vorera i l’asfalt. També s’invertirà en la tercera fase de la rehabilitació de la Biblioteca municipal, perquè els veïns i veïnes puguen gaudir d’ella. S’instal·larà una pista de futbol en la plaça Corts Valencianes, del barri Sant Jordi. En el barri Orba es va a urbanitzar parcialment la plaça Poeta Miguel Hernández, perquè siga accessible a tota la població i es van a adequar les aules homologades i certificades pel SERVEF, amb l’objectiu de seguir formant a la població per a millorar les seues capacitats i habilitats aconseguint millores competitives en el món laboral. Aquestes són solament algunes de les accions que es duran a terme gràcies a aquest superàvit de 2017.

L’Alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, destaca “la importància dels Ajuntaments a fer els deures, per la qual cosa no comprenc que no es puga invertir el 100% del superàvit en la població i s’obligue als Ajuntaments a amortitzar deute als bancs”.