L’Ajuntament d’Alfafar, a través dela regidoria d’Ocupació i Formació i la seua Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha donat principi al primer programa mixt d’ocupació i formació exclusiu per a persones joves del municipi T’AVALEM OPORTUNITATS per a l’any 2023 -2024.

Aquest projecte, que està cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE), va començar el passat 2 de novembre i té una duració de 12 mesos en què es realitzarà un itinerari formatiu paraque les persones participants puguen obtenir dos certificats de professionalitat de les especialitats en “Operacions auxiliars de serveis administratius” i “Activitats administratives en la relació amb el client”.

D’aquesta manera, amb el pressupost de 250.778,40 euros, s’ha contractat un total de 10 joves, d’entre 16 i 30 anys, per a la seua formació i realització de treballs i projectes en diferents àrees municipals. Així mateix, la quantitat pressupostada també contempla la contractació del personal directiu, administratiu i docent que gestionarà els mòduls formatius.

La regidora d’ADL, Ocupació i Formació, Noelia Moreno, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que “l’administració local es converteix en l’eina que permet als nostres joves adquirir coneixements i experiència sobre un ofici”. A més, “els docents els ajudaran a desenvolupar les seues habilitats, a prendre consciència del seu potencial i això els donarà major seguretat a l’hora d’accedir al món laboral”, afig Moreno.

El programa T’AVALEM tiene com a objecte incrementar l’ocupabilitat de joves desocupats anys inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil, amb la finalitat de facilitar la seua inserció laboral. Es combina formació i empleomediante la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública o interès social en l’Ajuntament d’Alfafar.