vacuna contra el coronavirus
Imágenes del interior del hospital de Wuhan en China.

Un total de 56.188 persones són les que es troben contagiades pel coronavirus a Espanya segons les dades oficials. No obstant això, la xifra podria ser “10 vegades major” segons els experts.

Així ho ha declarat avui Daniel López-Acuña, exdirector d’Acció Sanitària en Situacions de Crisis de l’OMS, en una entrevista en ‘Las Mañanas de RNE’. “És molt probable que el nombre real de persones infectades puga ser 10 vegades major que el nombre de casos que tenim diagnosticats“, ha explicat.

Segons López-Acuña, les proves s’estan realitzant a tots aquells que presenten la simptomatologia més evident. No obstant això, l’exdirector d’Acció Sanitària considera que això hauria de canviar. López-Acuña aposta per “anar desplaçant la capacitat de fer proves als qui són asintomáticos”. Segons aquest, realitzar aquestes proves és vital si el que es vol és “trencar la cadena de transmissió”.

Espanya segueix entre els països més afectats pel coronavirus amb una xifra que continua creixent. Només Xina, Itàlia i els Estats Units superen les dades espanyoles amb 81.736, 74.386 i 69.197 contagis respectivament.

En el cas de defuncions les xifres són més devastadores ja que Espanya és el segon país amb més defuncions. De moment ja són més de 4.000 persones les que han perdut la vida al nostre país a causa del Covid-19. La dada només el supera Itàlia amb 7.500 víctimes deixant molt per darrere a la Xina amb 3.291 morts, segons les seues dades.