Alertan de cuál es el nuevo perfil de víctimas del coronavirus
Un grupo de personas sentadas con mascarillas en el paseo de la playa.

La cinquena ona segueix amb força i els positius continuen en augment. Més de 26.000 persones de la Comunitat Valenciana estan actualment contagiades per coronavirus. Si bé els índexs de mortalitat estan en els seus valors més baixos, les hospitalitzacions segueixen en alça.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha alertat de l’augment dels pacients en UCI. Segons les últimes xifres, la Comunitat compta amb 525 persones ingressades per coronavirus. De totes aquestes, un total de 72 positius es troben en les Unitats de Vigilància intensiva.

Tal com ha assenyalat el mateix Puig, el preocupant està en les edats dels malalts. “Ara el grup més nombrós de pacients en estat crític és de persones de 35 i 50 anys. Prop del 40% del total està en aqueixa franja d’edat”, ha explicat. A més, un de cada cinc hospitalitzats té menys de 35 anys, un fet que mai abans havia passat segons ha indicat el cap del Consell.

Una altra qüestió que preocupa és la velocitat de l’expansió del virus amb la variant delta. Segons el líder del Consell, el cep indi ja està en el 90% dels nous casos. El seu alt nivell de contagi ha portat a duplicar les xifres en qüestió de 14 dies.

LA VACUNACIÓ CONTRA EL CORONAVIRUS ACCELERARÀ

“El que hem comprovat ja és que el virus sempre ataca als més vulnerables i ara els més vulnerables són els no vacunats. La vacuna és l’arma de protecció massiva que tenim. La baixada del letalidad és considerable”.

Per això, Puig ha declarat que és “crucial” intensificar i avançar la vacunació per a frenar l’avanç del coronavirus. El president ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà a l’agost 441.570 de dosi de la vacuna Moderna. La xifra suposarà més del doble de les previstes compensant la immunització a desplaçats i el dèficit de vials rebut respecte a comunitats amb població més envellida.

En aquest sentit, ha assenyalat que l’autonomia compta ja amb 3 milions de valencians que han rebut almenys una dosi. També ha recordat que aquesta setmana ha començat la vacunació de persones entre 20 i 29 anys en zones rurals, que s’estendrà a totes les zones la setmana vinent. A més ha destacat que l’última setmana d’agost es protegirà als joves de 17 i 18 anys.