Alerta amarilla por rachas de viento de más 90 km/h en Valencia
El cielo de Valencia en el candilazo de este domingo.

La Comunitat Valenciana arranca dos jornades d’alerta per fortes ratxes de vent que ja han superat els 90 quilòmetres per hora (km/h) en alguns punts de l’interior, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La primera alerta començarà a les 18.00 hores en tot l’interior de Castelló i el seu litoral nord. A més, se sumarà l’interior sud de València i la totalitat de la província d’Alacant. En tots aquests punts s’ha decretat el nivell de risc groc per ratxes de vent de fins a 80 km/h.

A partir de la mitjanit s’anirà a més amb una nova alerta groga en el litoral sud de València i litoral nord d’Alacant. Les zones de de Cullera, Gandia, Dénia, Xàbia i Calp, entre altres, estaran assotades per fenòmens costaners. En aquests punts s’espera fort onatge i vent de l’oest de força 7.

Conforme avanç el dimarts, el vent se centrarà més a l’interior. De fet, a partir de les 12.00 hores es desactivarà l’alerta del litoral. Cara al dimecres seguirà l’alerta groga però únicament en el nord de la Comunitat Valenciana. Serà a partir de les 12.00 hores quan es desactive i es done per finalitzat el temporal.

UTIEL REGISTRA RATXES DE VENT DE 94 KM/H

De moment, la localitat d’Utiel ha sigut la més perjudicada pel temporal de vent en la Comunitat Valenciana. Segons informava Aemet per xarxes socials, aquesta matinada s’han arribat a registrar ratxes de 94 km/h.

Per darrere han quedat els municipis de Bicorb (91 km/h); Fredes (90 km/h); Vilafranca (88 km/h); Morella (85 km/h); Aeroport de València (85 km/h); Xàtiva (78 km/h); Xelva (70 km/h); Montanejos (68 km/h); Llíria (67 km/h); Polinyà de Xúquer (67 km/h); Barx (65 km/h); València (64 km/h); Xalans (61 km/h); Xàbia (55 km/h); i Alcoi (54 km/h).