Alerta naranja en Valencia por fuertes lluvias y tormentas con granizo
Episodio de lluvias torrenciales en Benicàssim. / @JordiFuentes10 y @DidacRoman (TWITTER)

La província de València entra en alerta taronja. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat el nivell de “risc important” davant la imminent arribada de la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts).

Les tempestes que estan descarregant a l’interior de la Península s’han anat desplaçant cap al Mediterrani. Tal com explica Aemet, són precipitacions que es generen a l’interior i aniran acostant-se a la costa.

Encara que els valencians es trobaven des d’aquest matí en alerta groga per risc, a partir de les 15.00 hores la totalitat de la província ha passat a un nivell taronja perquè s’espera que aquesta vesprada i nit siga el moment crític de la tempesta.

Les primeres previsions apunten al fet que la DANA provocarà fortes precipitacions en la primera jornada de Falles. S’estima que els núvols descarreguen més de 40 litres per metre quadrat en una hora. A més, a això se sumarà la possibilitat de “calamarsa gran”. Aquest episodi advers podria fer perillar la Plantà dels últims monuments a unes hores de l’arribada del jurat.

L’alerta taronja estarà activa a València fins a les 05.00 hores de la matinada. A partir de llavors es passarà a l’alerta groga. Fins a les 08.00 hores hi ha possibilitat de pluges de més de 20 l/m2 acompanyades de calamarsa. La resta de la jornada l’alerta només es mantindrà a l’interior de Castelló.

AIXÍ HA PLOGUT DURANT EL MATÍ D’ALERTA

Fins al migdia la pluja ha deixat imatges impactants a Vinaròs i Rosell. Allí efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han treballat en el amague de diverses persones atrapades a l’interior dels seus vehicles.