Advierten que la Comunitat sufrirá cada vez más episodios meteorológicos extremos
Una mujer cruza el paseo marítimo de Valencia cubierto en parte por la arena que arrastra el fuerte viento. / MANUEL BRUQUE (EFE)

La Comunitat Valenciana entrarà aquest dimarts en nivell màxim groc. S’esperen ratxes molt fortes de vent del nord-oest a l’interior nord de Castelló i l’interior de València. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha pronosticat que aquestes ratxes de vent podran arribar fins als 80 quilòmetres per hora.

Així, la Comunitat Valenciana torna a entrar en risc màxim groc després de la setmana passada, protagonitzada per un vendaval de fins a 90 quilòmetres per hora. Aquesta alerta màxima groga entrarà en vigor a partir de les 21.00 d’aquest dimarts.

De cara al dimecres hi haurà noves alertes de risc màxim groc en el litoral de València. A partir de les 15.00 hores, hi haurà vent de l’oest i nord-oest amb força 7. A  això se sumaran fenòmens costaners amb ones de 2 a 3 metres d’altura. El mateix succeirà en les zones costaneres d’Alacant a partir de les 20.00 hores.

De cara al dijous, les zones d’alerta de risc màxim aniran variant. A partir de les 8.00 hores desapareixerà el risc groc en el litoral de València i Alacant. No obstant això, tornarà aquesta alerta a partir de les 12.00 en punts de l’interior de Castelló i interior nord de València amb ratxes de 80 quilòmetres per hora.

A més, aquesta jornada hi haurà cel poc nuvolós, amb intervals de nuvolositat alta i no es descarta alguna precipitació feble. Les temperatures, tant màximes com mínimes, aniran en ascens. Així, la província d’Alacant preveu una mínima de 12 °C i una màxima de 21 °C; la de Castelló de 7 i 17; i la de València de 9 i 21 °C.