Generalitat
Exterior del complejo 9 d'Octubre de Valencia.

L’increment dels contagis de coronavirus ha disparat les alarmes en els jutjats valencians. El sindicat CSIF ha denunciat el retard que estan patint els processos judicials davant la falta de personal per l’augment de positius i la inexistència de mesures de prevenció per a la seguretat del funcionariat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha advertit que tant l’expansió del virus com la falta de mesures estan provocant que nombrosos jutjats tinguen fins a prop d’un 30% de la seua plantilla de baixa per Covid.

El sindicat recalca que la incidència acumulada entre funcionaris de Justícia entre el 30 de desembre i el 13 de gener ascendia ja 2.320 si s’extrapola la mitjana habitual per 100.000 habitants. Aquesta circumstància, sumada a la falta de substitució del personal, repercuteix en un alentiment de la labor del jutjat, amb el que els tràmits judicials per a la ciutadania es demoren.

Davant el auge de la sisena ona, CSIF ha exigit a la Conselleria de Justícia que dirigeix Gabriela Bravo l’adopció de “totes les mesures necessàries per a protegir al seu personal”. Aquests reclamen actuacions urgents i demanen a Justícia “que reaccione immediatament”.

LES 5 MESURES SOL·LICITADES PER ALS JUTJATS VALENCIANS

El sindicat reclama amb urgència que l’Administració aplique el teletreball tres dies a la setmana. De la mateixa manera, insta a implantar la cita prèvia per a limitar l’assistència i reduir el risc de contacte. En aquesta sentit, la central sindical exigeix una reducció d’aforaments en els òrgans judicials. Aquests assenyalen que en l’actualitat no existeixen i per cadascun d’ells passen desenes de persones diàriament.

CSIF reivindica igualment el repartiment de màscares FFP2, una proposta que realitza des de l’inici de la pandèmia. Asseguren que, malgrat els múltiples contagis, la Conselleria evita respondre davant aquesta qüestió.

Igualment, han plantejat els permisos “per deure inexcusable”. Aquests es dirigirien a treballadors amb menors al seu càrrec contagiats o en quarentena. Hui dia, l’Administració els obliga a recórrer a dies de vacances per a cuidar-los.