Un aldaiero entre els evacuats de l’huracà Irma

Afers exteriors ha noliejat un avió en el qual ha transportat a 50 espanyols des de la Illa de Saint Martin.

L’avió noliejat pel ministeri d’Afers exteriors per a evacuar a 50 espanyoles residents en l’illa de Saint Martin, una de les zones més afectades per l’huracà Irma, ha aterrat aquest matí en l’aeroport de Torrejón d’Ardoz.

La sotssecretària d’Afers exteriors i de Cooperació, Beatriz Larrotcha, va comparèixer davant els mitjans de comunicació per a informar sobre la situació dels ciutadans espanyols afectats per l’Irma.

Segons va detallar la sotssecretària, la Unitat d’Emergència Consular ha estat treballant des de divendres passat en la localització de tots aquells espanyols inscrits en registre de matrícula consular o en el registre de viatgers i el conjunt de serveis del Ministeri, incloent serveis centrals i ambaixades i consolats en zones afectades, han estat seguint la situació i atenent als afectats en tota la regió.

El pas de l’huracà per Sant Martín ha causat almenys una desena de morts i ha deixat una situació difícil en la qual s’estan produint saquejos i brots de violència per l’escassetat d’aliments.