Aladaia és una localitat on la música forma part de la seua cultura i pretenen que així seguisca sent durant molts anys més. El municipi s’havia proposat recuperar les cançons valencianes més populars i finalment ho ha aconseguit gràcies al suport de la Diputació de València.

El llibre “Música Tradicional d’Aldaia” ja ha eixit a la llum i ho ha fet en el marc de la primera trobada musical i gastronòmic ‘Per a l’orelleta’.

Antonio Andrés i Carles Pitarch han sigut els responsables d’impulsar esta obra que recupera la música valenciana dels segles XIX i XX. El projecte inclou un llibre i un CD que diferencia entre càntics religiosos, música infantil i cants profans, entre alguns altres.

Tot este cancioner que forma part del patrimoni cultural valencià tindrà aquests dies un espai especial gràcies a l’esdeveniment impulsat des del consistori municipal.

La trobada musical i gastronòmic d’Aldaia es perllongarà fins al diumenge que ve. El municipi comptarà amb actuacions de dansa, degustacions i un homenatge a tots els madrilenys que durant la Guerra Civil van trobar la seua llar en esta acollidora localitat de l’Horta valenciana.