La Societat Unió Musical Alberic, dirigida per Daniel Ferrero es va alçar com La absoluta guanyadora del 131 Certamen Internacional de Bandes ‘Ciutat de València’. El jurat li va atorgar un total de 371,5 punts. El podi el van completar la Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent amb 331,5 punts i la Societat Musical d’Alboraia amb 292 punts. A l’acte van assistir l’alcalde de València, Joan Ribó; el director del Palau, Vicent Ros i el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.

La que sí que no va faltar a la cita va ser l’amfitriona, la presidenta del Palau, Glòria Tello qui va afirmar que aquest esdeveniment musical és un dels més importants de la seua categoria a tot el món.

Totes les agrupacions que van participar en aquesta edició havien d’interpretar, com a obres obligades i depenent de la secció en la qual participaren Around the World in 80 Days d’Otto Scharz, Taj Mahal d’Hugo Chinesta, Everest de Jordi Peiró i les de la secció d’Honor, Scylla de Francisco Zacarés Fort. Per a Tello és important que tots els ciutadans gaudisquen i coneguen aquest festival.

El Ciutat de València posa de rellevància, la música, una de les mostres culturals més importants, no solament de la capital del Túria, si no de la Comunitat Valenciana en general. En totes les categories del certamen va guanyar una banda valenciana pel que Tello ha recordat que els valencians tenim la música en el nostre ADN.

El Certamen Internacional de Bandes es va celebrar del 20 al 23 de juliol i van participar formacions d’Holanda i Colòmbia.