L’Ajuntament d’Albal ha complit el seu objectiu per a enguany d’acabar amb tot l’endeutament municipal que havia acumulat en els últims anys, amb la cancel·lació de quatre préstecs i el pagament durant aquest exercici dels últims 2,5 milions d’euros pendents. El deute municipal va aconseguir en 2012 els 8,8 milions d’euros, que ha anat reduint-se els últims 5 anys fins a la seua definitiva cancel·lació amb els últims pagaments el passat mes de setembre.

Gràcies a aquesta nova situació financera l’ajuntament albalense tindrà per al pròxim exercici menys despeses financeres, més liquiditat i la possibilitat d’escometre noves inversions, ja que la llei d’estabilitat pressupostària obligava a les institucions locals a destinar qualsevol superàvit a factures pendents o a l’amortització del deute municipal. Des dels serveis econòmics municipals es vol destacar a més que s’ha aconseguit eliminar l’endeutament sense que afecte al pagament de proveïdors ni a la liquiditat dels comptes municipals.

Segons l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, açò “ha sigut possible gràcies a l’esforç col·lectiu i el treball fet amb rigor, prudència i responsabilitat per part dels serveis econòmics municipals”. A més, aquesta situació “permetrà afrontar immediatament projectes i iniciatives més importants i ambicioses per al poble, com l’estació de tren de rodalies, el canvi d’enllumenat públic o incrementar serveis municipals com el de neteja”, va afegir l’alcalde.

Congelació d’impostos

A la notícia de la cancel·lació del deute municipal cal sumar-li l’anunci d’una nova congelació dels impostos i taxes municipals per al pròxim any, ja que per segon any consecutiu el consistori no augmentarà cap dels tributs municipals que paguen els veïns d’Albal. Per a l’alcalde “la bona situació financera ha de repercutir en les butxaques dels veïns del poble, i afortunadament podem prendre la decisió de seguir amb els impostos congelats un any més, inclosos l’IBI o el de vehicles”.