Albal calfa motors per a celebrar la seua Setmana Santa, la festa més important per als cristians i que recorda el martiri i passió viscuda per Jesús. Però a pesar que la festivitat té molts anys, enguany des de la Junta de Germanors es va voler fer un pas més i organitzar un pregó que anunciara l’arribada d’aquesta festa acompanyat d’un concert de Campanes a càrrec dels campaners de València.

El primer pregoner de la Setmana Santa d’Albal i que va ser el pare dominico, Martín Gelabert considerat un dels cinc millors teòlegs d’Espanya. Per a donar-li la benvinguda, els campaners valencians havien previst un repertori molt especial.

Albal, que ha presentat la figura del Cirineo i que custodiarà el Lignum Crucis, un tros de la creu en la qual va estar clavat Jesús i que es conserva a la localitat, està preparada per a viure amb fervor els dies grans de la setmana santa.

A partir del Dijous Sant, aquest municipi de L’Horta Sud rebrà als seguidors d’aquesta festa i que suposa una de les celebracions màximes de la cristiandat.