Albal presenta al Cirineo que custodiarà la seua relíquia de la creu de Jesús

El pare dominico, Martín Gelabert va ser el primer pregoner de la història de les festes de la localitat.

Albal calfa motors per a celebrar la seua Setmana Santa, la festa més important per als cristians i que recorda el martiri i passió viscuda per Jesús. Però a pesar que la festivitat té molts anys, enguany des de la Junta de Germanors es va voler fer un pas més i organitzar un pregó que anunciara l’arribada d’aquesta festa acompanyat d’un concert de Campanes a càrrec dels campaners de València.

El primer pregoner de la Setmana Santa d’Albal i que va ser el pare dominico, Martín Gelabert considerat un dels cinc millors teòlegs d’Espanya. Per a donar-li la benvinguda, els campaners valencians havien previst un repertori molt especial.

Albal, que ha presentat la figura del Cirineo i que custodiarà el Lignum Crucis, un tros de la creu en la qual va estar clavat Jesús i que es conserva a la localitat, està preparada per a viure amb fervor els dies grans de la setmana santa.

A partir del Dijous Sant, aquest municipi de L’Horta Sud rebrà als seguidors d’aquesta festa i que suposa una de les celebracions màximes de la cristiandat.