Alba Haca, alicantina en México: “Sentimos un temblor muy fuerte”.

El país d'Amèrica Central pateix un sisme de magnitud 8,2 en l'escala de Richter en el qual han mort unes 15 persones.

Terremoto Mexico

Un fort terratrèmol de magnitud 8,2 en l’escala de Richter ha sacsejat el sud de Mèxic, el moviment sísmic més fort dels últims 100 en el país d’américa central. El president Enrique Peña Néta ha confirmat que existeixen més de 10 morts a causa del tremolor, almenys tres en la zona de Chiapas i dues en Tabasco i altres deu en una zona muntanyenca a Oaxaca.
Una de les valencianes que resideix a Mèxic és Alba Haca, natural d’Orba en la província d’Alacant. Ella resideix des de fa molts anys en país per motius laborals i el seu domicili es troba prop de l’Àngel de la Independència a Mèxic D.F. i compte, a través d’una conversa de Facebook, que quan es va produir el tremolor estava dormida, però l’alerta sísmica que tenen instal·lada en els carrers de la ciutat va començar a sonar. Alba recorda que aqueix moment “és desconcertant, et poses algo de roba, agafes les portes i quan sales al carrer tots els teus veïns estan igual que tu. I en aqueix moment el carrer va començar a moure’s. Sentim un tremolor molt fort sota els nostres peus i era com si estiguera marejada. Es va sentir molt fort”.
L’alacantina, que segueix sense llum en la seua casa, recorda que des de 2009 ha viscut diversos terratrèmols. “El més intens que vaig sentir va ser en 2013 i record que estava desperta i em vaig espantar molt perquè quan vaig baixar al carrer, es movia com si anara una ona. Ací vaig sentir por de debò perquè el moviment de la terra va ser fortíssim”, recorda Alba.