Alarma en el camp valencià davant el creixement de les taronges africanes

La taronja ha tornat al Congrés dels Diputats per a sol·licitar l'ajuda d'Europa i tornar a posicionar el cítric valencià en el mercat.

És una font de vitamina C, ajuda a evitar refredats i afavoreix la cicatrització. Estes són algunes propietats que ofereix la taronja, el cítric valencià per excel·lència que hui està en perill. El ritme de creixement de les exportacions de taronges africanes s’ha accelerat este últim any. Per contra, en la Comunitat Valenciana cada dia s’abandonen 8 hectàrees d’aquests camps en els que ja no hi ha res que cultivar.

La situació és d’alarma i la taronja ha tornat al Congrés dels Diputats per a posar fre a esta problemàtica. Si en el 89 el diputat Vicente González Lizondo va portar al Congrés la taronja valenciana, ara ha sigut l’africana de la mà del portaveu de Compromís, Joan Baldoví.

Joan Baldoví defensa la taronja valenciana en el Congrés dels Diputats.

La iniciativa de Compromís pretén que el Govern central sol·licite a Europa amb “caràcter urgent” l’aplicació de la clàusula de salvaguarda. El fi és “no afonar més als agricultors valencians”, segons paraules de Baldoví.

El retard en la maduració, l’absència de fred i les pluges torrencials són alguns dels factors que han perjudicat els cítrics valencians. Ara caldrà esperar a la resposta d’Europa per a veure si la taronja valenciana torna a ser el cítric protagonista dels supermercats.

La montaña más escalada de España está en Valencia