niño

Com cada any, i ja van quatre, torna “El Joc del Castillo”, quasi ja tan tradicional com el propi sorteig del 22 de desembre. I en aquesta ocasió, l’administració valenciana Loteria Castillo planteja un nou repte: convertir als veïns d’Alaquàs en els primers d’Espanya a celebrar la Grossa.

La dinàmica és senzilla: en total, 15 divertits personatges posaran 50 dècims en joc. Des del marquès Giovanni Manfredi, els seus fills els bessons Paulino i Giuseppe i les seues respectives dones, el gos Pachón, el bisbe Ramiro, o Agnes, l’egua del Marquès, són alguns dels habitants del Castell que amaguen premi en aquesta edició.

De l’11 al 13 de desembre, l’administració repartirà 750 fullets en finestreta amb els diferents personatges. I serà el dijous 14, de 10 a 11 hores, quan hauran d’acudir a Loteria Castillo per a descobrir quin d’ells amaga 50 dècims gratis del número 88411 per al Sorteig de Nadal.

Per a rebre el dècim, només hi ha una condició. Els afortunats, el personatge dels quals siga el guanyador, hauran de celebrar-ho com si els haguera tocat la Grossa, però una setmana abans. Una posada en escena en la que obriran botelles de xampany gegants, xurros amb xocolata, hi haurà traques i crits d’alegria com si hagueren sigut agraciats amb la loteria nadalenca.

“Igual que en l’anunci de Loteria de Nadal d’enguany, els veïns podran celebrar que els seus somnis s’han complit una setmana abans. Es tracta de compartir eixos minuts de felicitat que suposa que et toque la loteria i fer-los sentir protagonistes per un dia”, destaca Marcos Bernabeu, responsable de Màrqueting de Loteria Castillo. “A més cap la possibilitat que eixe nombre els toque el 22 de desembre, la qual cosa ens convertirà en l’administració on més vegades es va a celebrar el Gros enguany”, afig.

Quatre anys del ‘Joc del Castillo’
Marcos Bernabéu va idear el Joc del Castell en 2014 amb la finalitat de convertir en tradició la cerca de dècims de Nadal en la localitat valenciana d’Alaquàs. Des de llavors, ja ha regalat més de 200 dècims entre aquells veïns que han posat a prova la seua audàcia i rapidesa per a trobar-los.

Un joc que estos anys ha generat grans cues de persones en l’administració de Loteria Castillo que han acudit a cercar la sort. La història de l’origen d’aquest joc que es remunta a la fi del segle XVIII en el majestuós poble d’Alaquàs. Els seus protagonistes: el marquès Giovanni Manfredi i els seus bessons Giuseppe i Paulino entre els quals havia de repartir l’herència i el seu títol nobiliari. Per a açò la va dividir en 50 parts que va amagar per tot el poble. Una tradició que segles després reprèn Loteria Castillo per a posar en joc 20 milions d’euros i repartir sort entre els seus veïns.

36 anys repartint il·lusió

Loteria Castillo és una de les administracions amb major volum de vendes de loteria d’Espanya i el número u en premis atorgats per Internet. Així mateix, és una de les administracions que més sort ha repartit en les diferents modalitats de jocs amb més de 360 premis majors. Entre ells el Gros en 2012, un cinquè en 2011 i 2013, el tercer premi en 2015 i un cinquè i segon en 2016. En total, per nombre de premis atorgats, se situa en els primers llocs nacionals al costat d’administracions com La Bruixa d´Or, Doña Manolita, Ormaechea, El Rosario, etc.