L’Ajuntamentde Sagunt i l’Ajuntament de Nova York reforcen les seues relacions amb la mirada posada en la innovació i la sostenibilitat. La internacionalització de la ciutat és una de les prioritats per al Govern municipal, que, després d’avançar en un possible agermanament amb la ciutat alemanya de Salzgitter, fa tan sols uns dies, se centra ara a compartir experiències amb els Estats Units.

L’alcalde de la ciutat, Darío Moreno, ha mantingut una trobada amb la responsable de Relacions Internacionals de l’Alcaldia de Nova York, Kristen Kaufman, i la representant de l’àrea de Sostenibilitat, Victoria Cerullo. Una reunió amb l’objectiu de «posar en comú experiències des de l’àmbit municipal, específicament, en relació amb les polítiques per a l’impuls de la l+D+i i la sostenibilitat», segons ha explicat l’alcalde de Sagunt.

«Agraïm enormement la recepció per part de la NYC Office of the Major i la seua bona disposició a l’hora d’estrènyer vincles amb el nostre municipi», ha afirmat Darío Moreno, qui ha posat el focus en el treball que, des del consistori, es fa «per a posar el nom de la nostra ciutat en el mapa».

«Aquest tipus de trobades, ens serveixen, d’una banda, per a aprendre d’altres ciutats i poder traslladar aqueixes experiències a la nostra», ha detallat l’alcalde de Sagunt. A més, ha afegit:«són una manera d’iniciar vies de col·laboració amb altres països, plantar la llavor de nous projectes d’abast internacional i continuar atraient inversions». «En definitiva, es tracta de continuar impulsant el nostre creixement sobre dos pilars principals: el nostre potencial industrial i turístic i la nostra voluntat de treball conjunt».

Reunions amb Nacions Unides

L’agenda de l’alcalde de Sagunt a Nova York, a més amb l’Alcaldia de la ciutat més poblada dels EUA, ha inclòs també reunions amb els màxims representants de l’Oficina Econòmica i Comercial de les Missions Diplomàtiques d’Espanya a Nova York i la participació en la Smart City Expo USA, un dels esdeveniments de referència de ciutats intel·ligents dels Estats Units.

Per davant encara queda una jornada intensa de reunions amb l’Organització de les Nacions Unides, a l’espera de poder posar en marxa «iniciatives de col·laboració entre l’Ajuntament i l’ONU». En concret, el consistori i Nacions Unides abordaran qüestions centrades en els transports i l’electromovilidad, així com agenda urbana i sostenibilitat ambiental.