El prestigiós festival literari Torrent Històrica regresa a la capital de L’Horta Sud, del 15 al 19 de novembre, amb un cartell replet d’insignes personalitats de l’àmbit cultural i una completa programació d’activitats que farà les delícies del públic amb: clubs de lectura, trobades amb autors, personatges fora de les pàgines, presentacions de llibres i moltes sorpreses més.

El saló de plens de l’Ajuntament de Torrent ha acollit aquest matí l’acte de presentació d’aquesta cinquena edició, en la qual destaquen figures tan rellevants com els tres guanyadors del Premi Planeta, Luz Gabás, Espido Freire i Juan Eslava Galán; o el divulgador científic Juan Luís Arsuaga, qui, a més d’acumular tots els reconeixements nacionals i internacionals possibles, rebrà el premi ‘Cònsol honorari’ a la ciutat de Torrent. Anna Moner i Iván Carbonell seran els estendards de la literatura en valencià, mentre que Javier Negrete, Susana Martín, Ramón Palomar, Juanjo Braulio i Javier Alandes completen la nòmina d’autors convidats. El teatre també tindrà el seu espai en la jornada inaugural del festival amb Cartes vives, de la mà de Carmen Laforet i Elena Fortún.

TORRENT HISTÒRICA, FESTIVAL PRESTIGIÓS

“Torrent Històrica s’ha consolidat com un dels festivals literaris de referència en tot el país i un dels grans reclams de la nostra ciutat, on cada any tenim la sort de poder comptar amb grans figures del panorama local, nacional i internacional, i una programació d’activitats que destaca per la seua qualitat i la seua varietat”,hacomentado el regidor de Cultura, Aitor Sánchez. L’edil també ha destacat que “el compromís de la delegació amb la promoció de la cultura i el foment de la lectura entre la ciutadania és ferma, com ho és la voluntat de situar a Torrent en el mapa com una ciutat de referència en aquest camp”.

Per part seua, el director de Torrent Històrica, Santiago Álvarez, ha declarat que “sens dubte es tracta de la millor edició del festival, i m’atreviria a dir també que estem parlant de la millor programació literària de la temporada en tota la Comunitat Valenciana”. Així mateix, Álvarez també ha volgut fer una crida “als ciutadans de Torrent, de les localitats pròximes i de València capital perquè aprofiten aquesta oportunitat única de trobar-nos amb grans personalitats que tots coneixem i admirem.”.

El festival podrà seguir-se al complet a través del canal de YouTube de Torrent Històrica. I la programació completa pot consultar-se en www.torrenthistorica.com.