Unisocietat de Quart de Poblet inaugura aquest dimecres el cicle de conferències programat per a aquest curs 2023-2024. El fa amb la conferència “Ataca a la moral? La censura franquista al cinema i la literatura”, a càrrec de la doctora Gora Zaragozá Ninet, professora del departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València (UV). La conferència està prevista a la Casa de Cultura a les 19.00 hores.

El cicle de conferències que s’ha programat per als pròxims mesos contempla la següent per al 20 de desembre sobre “Les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, a càrrec del doctor Gil-Manuel Hernández Martí, professor del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València.

Les següents conferències es desenvoluparan en 2024. La primera de l’any serà el 17 de gener sobre “Tot allò verd és eco? El greenwashing o rentada verda continua enamorant als consumidors”. En aquesta ocasió la conferenciant serà la doctora Walesska Schlesinger, professora del departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat. El 13 de març, el doctor Javier Esparcia Pérez, professor del departament del Geografia de la UV, impartirà la conferència “El futur dels nostres pobles: la despoblació a debat”. El següent conferenciant serà el doctor Enric Olivares Torres, professor del Departament d’Història de l’Art de la UV que abordarà el tema de “Sorolla i la gropa valenciana. Costumisme, identitat i continuïtat cultural d’un tema visual arrelat a l’Horta”.

El cicle de conferències d’Unisocietat conclourà el 12 de juny amb la conferència “Violència de gènere: què fem amb ells?”, a càrrec de la doctora Marisol Lila Murillo, professora del departament de Psicologia Social de la UV.

Unisocietat compleix 10 anys a Quart de Poblet

El programa d’estudis dissenyat per a descentralitzar la Universitat de València, Unisocietat (Universitat i Societat), compleix deu anys a Quart de Poblet, l’Ajuntament dels quals va decidir apostar fermament per impulsar la formació al llarg de la vida. Aquesta formació està destinada a les persones majors de 30 anys amb inquietud per aprendre i amb motivació per la cultura.

Entre els principals objectius d’Unisocietat figuren els de sensibilitzar a la societat sobre la valuosa contribució de les persones de major edat a la societat i promoure la solidaritat intergeneracional i la vitalitat de totes les persones mitjançant la formació. També es persegueix estimular el debat i l’intercanvi d’informació amb la finalitat de desenvolupar l’aprenentatge mutu i promoure activitats que servisquen per a superar els estereotips relacionats amb l’edat i el gènere.