Aitana Mas toma posesión como vicepresidenta, portavoz y consellera de Igualdad
Aitana Mas toma posesión como vicepresidenta del Consell. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La Generalitat Valenciana té nova vicepresidenta. Aitana Mas ha pres hui possessió en substitució de Mónica Oltra com a número dos del Consell, portaveu, secretària i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La fins ara portaveu adjunta de Compromís en Les Corts ha promès el seu càrrec en el Palau de la Generalitat. L’acte ha sigut presidit pel cap del Consell, Ximo Puig, i ha sigut molt breu donada l’agenda d’aquest matí: sessió de control de les Corts i un minut de silenci per l’última víctima de la violència de gènere a Alzira.

Durant la sessió, celebrada en el Saló Daurat del Palau, Mónica Oltra no ha sigut present. No obstant això, sí que s’espera la seua assistència al traspàs de carteres que tindrà lloc aquesta mateixa vesprada.

Els qui sí han participat en la presa de possessió han sigut tots els consellers a excepció de Mireia Mollà, responsable d’Agricultura, per trobar-se a Lisboa en un acte de l’ONU; i la consellera d’Universitats, Josefina Bueno.

També han assistit familiars de Mas, inclòs el seu fill d’un any d’edat; càrrecs de la Conselleria d’Igualtat; el president de les Corts, Enric Morera; les síndiques del PSPV i Unides Podem, Ana Barceló i Pilar Lima; el portaveu adjunt de Compromís, Vicent Marzà; i la coordinadora, Àgueda Micó.

En el seu discurs, Mas ha assegurat que prioritzarà la “lluita per la justícia social i la justícia ecològica”. Després d’aquest, s’ha dirigit al costat de Puig a les Corts per a participar en la seua primera sessió de control com a vicepresidenta.