Meetingpack 2017, la trobada internacional per al sector de l’envàs organitzat per AIMPLAS i AINIA, analitzarà en la seua tercera edició els grans desafiaments de l’envàs alimentari i presentarà les últimes solucions tecnològiques de la mà dels principals experts i empreses del sector. Un d’aquests reptes és el de la innovació en materials barrera, decisius en el desenvolupament d’envasos adaptats a les exigències de comoditat o **convenience del consumidor, així com a l’objectiu mundial de reduir el desaprofitament d’aliments mitjançant l’augment de la seua vida útil, tot açò sense oblidar la seguretat alimentària i els criteris de sostenibilitat.

Els vertiginosos canvis en els hàbits de consum dels últims anys estan generat un important creixement en el sector de les solucions d’envasament preparades. Açò exigeix el desenvolupament i adaptació d’innovacions tecnològiques en envasos barrera, capaces de fer arribar al consumidor productes alimentosos processaments en condicions òptimes.

La innovació és clau per a donar una resposta personalitzada i funcional als criteris convenience que prevalen en la decisió de compra. S’imposen la facilitat d’obertura, dissenys que faciliten la preparació, envasos més ergonòmics i manejables, sense relegar la qualitat, la seguretat i el respecte mediambiental. Però la innovació també és essencial per a aconseguir una major competitivitat de sectors com l’alimentari, la distribució i afins. El desenvolupament de materials innovadors permet a les empreses distribuir els seus productes en nous mercats geogràficament distants, així com un estalvi de costos que repercutisca en un preu competitiu per al consumidor. En el supermercat també hi ha un lloc per a la R+D+i, ja que contribueix a mantenir una aparença òptima en el lineal durant més temps així com a augmentar el temps de rotació.

Les últimes tecnologies i materials capaços de complir amb tots aquests requeriments seran l’eix central de MeetingPack 2017 Convenience: Driving Barrier Packaging Innovation, que se celebrarà els dies 30 i 31 de maig a València (Espanya). Consolidat com la trobada internacional més important i de major repercussió en materials i envases barrera i cita imprescindible per a tota la cadena de valor de l’envàs alimentari, l’esdeveniment comptarà amb la presència de grans multinacionals de l’alimentació, fabricadores de

envasos, materials i equips d’envasament, així com representants del sector de la distribució i altres agents com els gestors públics que marquen les polítiques de gestió i control a Europa, experts en legislació alimentària o tecnòlegs. En la seua edició anterior, Meetingpack ja va congregar a més de 300 experts, una xifra que s’espera superar en aquesta nova edició que compta amb l’al·licient de celebrar-se en el marc de la Fira Made From Plastic.

Entre les temàtiques d’interès d’aquesta tercera edició, organitzada pels centres tecnològics AINIA2 AIMPLAS, destaquen noves solucions en matèries primeres per a la producció d’envasos; materials barrera; nous sistemes de fabricació i envasat; fabricació additiva o impressió 3D; Indústria 4.0; envasos actius i intel·ligents; envasos sostenibles (bioplástics, reciclat…); avanços en els equips de test i control de qualitat o la reducció de desaprofitament d’aliments.