Troben aigua en Mart

La Agencia Espacial Europea ha informado que investigadores italianos han encontrado agua líquida en Marte

marte

L’Agència Espacial Europea ha informat que investigadors italians han trobat aigua líquida en Mart. Segons indiquen les dades del radar recopilats pel Mars Express de l’AQUESTA apunten a un estany d’aigua líquida enterrat sota capes de gel i pols a la regió polar sud de Mart.

Aquest descobriment es basa en una imatge real de Mart presa per la càmera d’alta resolució de la nau espacial. El clima ha canviat significativament al llarg dels 4.6 bilions d’anys d’història del planeta i l’aigua líquida no pot existir en la superfície avui dia, per la qual cosa els científics estan mirant sota terra.

La recerca de radar mostra que la regió del pol sud de Mart està composta de moltes capes de gel i pols a una profunditat d’aproximadament 1,5 km en un àrea de 200 km d’ample analitzada en aquest estudi.

La troballa recorda alguna cosa al llac Vostok, descobert a uns 4 km per sota del gel en l’Antàrtida a la Terra. Se sap que algunes formes de vida microbiana prosperen en els ambients subglaciales de la Terra, però podrien els pous subterranis d’aigua líquida salada i rica en sediments en Mart també proporcionar un hàbitat adequat, ja sigui ara o en el passat? Si la vida alguna vegada va existir en Mart segueix sent una pregunta oberta.