Corredor

Adif Alta Velocitat (Adif AV) iniciarà el pròxim 2 de juliol una nova fase de les obres d’implantació de l’ample internacional en el tram València-Sagunt del Corredor Mediterrani. Aquesta fase dels treballs consistirà en l’adaptació a l’ample mixt de la via 2 (costat mar) en l’àmbit del túnel del Cabanyal i contempla 3 actuacions.

En la primera d’elles, entre el 2 de juliol i el 17 d’agost, es procedirà a la col·locació en aquesta via de 5.700 travesses específiques per a via en placa a l’interior del túnel, a més de renovar el carril. A més, s’executaran treballs de col·locació d’un aparell de via mixt en la Bifurcació Port, a l’eixida de la boca sud del túnel, a més d’un cambiador de fil.

La segona actuació, que es desenvoluparà entre el 18 i el 27 d’agost, comprendrà treballs en la via 1, consistents en la col·locació de dos aparells de via d’ample mixt, el trasllat de l’actual cambiador de fil i el muntatge de 400 metres de via mixta. Aquestes operacions es desenvoluparan en l’eixida de la boca nord del túnel.

L’última actuació es durà a terme fins al 31 d’agost en la via 2 amb la realització de les operacions tècniques per a garantir els òptims paràmetres dels nous elements de via.

Durant l’execució d’aquestes obres, i amb la finalitat de garantir la seguretat tant dels treballs com de l’explotació ferroviària, s’implantarà una Limitació Temporal de Velocitat (LTV) de 80 km/h en la via 1 en una longitud màxima de 5.900 m.

Fins hui, l’avanç dels treballs d’adaptació a l’ample internacional entre València i Sagunt, iniciats a principis del passat mes de maig i que no han tingut afectacions al tràfic, han permès col·locar més de 30.000 travesses d’ample mixt de les aproximadament 36.000 previstes d’instal·lar de forma prèvia a la implantació del tercer carril.

Modificació dels serveis ferroviaris

Amb l’objectiu de reduir les afectacions als serveis ferroviaris, Adif AV ha programat l’execució d’aquests treballs coincidint amb l’època d’estiu, però donada la necessitat d’actuar en l’àmbit de la plataforma ferroviària és necessari restringir la capacitat de l’operativa ferroviària.

Renfe i Adif han treballat en l’adaptació dels horaris dels trens a esta situació, a fi de donar el millor servei possible, tant als viatgers de Rodalies, com de Mitjana i Llarga Distància. La necessitat de realitzar aquests ajustos ha sigut el motiu pel qual fins hui no ha sigut possible posar a la venda els trens afectats per les obres, per la qual cosa, una vegada definit el servei que es va a prestar, es posaran a la venda immediatament.

La companyia adapta l’oferta i modifica els horaris dels trens de rodalies, Mitja Distància, AVE i Llarga Distància que circulen entre València i Castelló, des del 2 de juliol i fins al 31 d’agost, amb motiu de les obres d’implantació del tercer carril que executarà Adif entre les dos ciutats.

Durant la primera fase dels treballs sobre la infraestructura, entre el 2 de juliol i el 17 d’agost, els viatgers de l’AVE Madrid-Castelló amb eixida de Porta d’Atocha a les 9.40 seran encaminats des de l’estació València Joaquín Sorolla, en un servei d’autobús fins a Castelló, amb la finalitat de garantir la mobilitat fins a destinació. De la mateixa manera, els viatgers de l’AVE Castelló-Madrid, amb eixida al migdia, realitzaran el trajecte amb autobús fins a València des d’on continuaran el viatge en Au fins a la destinació final. Els altres dos serveis Au entre Madrid i Castelló, un per sentit, circularan amb normalitat durant tot el trajecte.

CorredorAixí mateix, la compañía modifica els horaris d’alguns trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani. L’oferta dels serveis Euromed i Talgo, entre València i Barcelona, es manté amb alguna modificació puntual en horaris d’eixida i una mínima variació en el temps de viatge.

Quant als trens de rodalies de la línia C-6, es manté les freqüències habituals. El 50 per cent dels trens circularan de forma directa entre Castelló i València, mentres que el 50 per cent de l’oferta restant circularà entre les estacions de Castelló i Puçol des d’on els viatgers seran encaminats fins a València mitjançant un servei d’autobusos.

Des del 23 de juliol i fins al 17 d’agost es realitzarà el servei de rodalies amb l’horari d’estiu que suposa una oferta de 49 trens en la línia C-6. Durant este període els transbords es redueixen al 30 per cent. Finalment, els trens de la línia C-5, València-Sagunt-Caudiel mantenen un servei similar a l’actual.

D’altra banda, l’oferta dels serveis de mitja distància en les relacions València-Barcelona, València-Tortosa i València-Teruel-Zaragoza es manté íntegrament. Durant este període de temps i amb la finalitat de facilitar les oportunitats de viatge, els títols de transport i bitllets de rodalies seran vàlids per a poder viatjar en els trens de Mitja Distància. Es permetrà l’accés als viatgers amb títol de transport de rodalies en tots els serveis de mitja distància que circulen entre València, Sagunt, Castelló i Caudiel. Els trens de mitja distància de la relació València, Tortosa / Barcelona circularan en doble composició. A més, a alguns d’ells se’ls ha incorporat parades en algunes estacions del tram afectat per a afavorir el tràfic de rodalies.