Star Wars

L’actor Andrew Jack ha mort aquest dimarts als 76 anys per complicacions derivades del coronavirus. Així ho ha anunciat el seu representant avui a través del diari britànic Metre. L’intèrpret de Star Wars estava ingressat a l’Hospital de San Petro, als afores de Londres.

El seu representant, Jill McCullough, ha declarat que “Andrew vivia en una de les cases flotants més antigues del Tàmesi, i malgrat ser molt independent estava bojament enamorat de la seua esposa”. A més, el representant ha assenyalat que la dona de l’actor està “tràgicament atrapada en quarentena a Austràlia” i que acabava d’arribar de Nova Zelanda la setmana passada.

Andrew Jack era qui encarnava al Major Ematt en la saga de Star Wars, un dels caps de la Resistència en El despertar de la força (2015) i Els últims jedi (2017). Però també va dedicar la seua vida al doblatge i a entrenar la veu. Va ser professor de moltes estreles de Hollywood, i va participar ajudant el dialecte en algunes superproduccions. Entre les més destacades es troben Avengers: EndgameMen in Black o Operación O.N.C.L.E.

Actualment estava treballant com coach en la pel·lícula The Batman, sota les ordres de Matt Reeves. No obstant això, aquesta superproducció s’ha paralitzat a causa del coronavirus, com la majoria de rodatges del Regne Unit.