Activan la alerta amarilla por tormentas en gran parte de Valencia
Mapa de alertas meteorológicas de Aemet para el viernes 17 de julio.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat hui la alerta groga en part de la Comunitat Valenciana. Concretament són la província de València i la d’Alacant les que presenten major risc per tempestes.

En el cas de València s’espera que afecte l’interior nord, incloent el Racó d’Ademús, i a l’interior sud. Municipis com Requena, Utiel, Ontinyent o Xàtiva serien algunes de les localitats més afectades per les pluges.

Cal recordar que aquesta mateixa setmana la comarca d’Utiel-Requena va viure la tempesta de pedra més dura dels últims 30 anys, per la qual cosa aquesta seria la segona tempesta que travessarien amb pocs dies de diferència. Allí l’alerta s’activarà a les 14 hores del migdia i es mantindrà fins a les 24:00.

A la província d’Alacant les tempestes no arribaran fins a la vesprada. Allí l’alerta groga arrancarà a les 16 hores finalitzant també a mitjanit. Les zones amb major risc són les localitats del nord, tant d’interior com del litoral. Per això, localitats com Dénia, Xàbia, Calp, Alcoi o Villena estaran en risc davant les possibles fortes precipitacions.

EL TEMPS DEL CAP DE SETMANA

DISSABTE 18: Poc nuvolós o buidat. Temperatures sense canvis, amb algun ascens local de les màximes a l’interior, on podrien aconseguir-se localment els 34 graus. Vent variable fluix tendint a la vesprada a sud i aquest fluix, amb intervals de moderat en el litoral.

DIUMENGE 19: Poc nuvolós o buidat, amb nuvolositat d’evolució diürna a l’interior septentrional, on podrà deixar ruixats dispersos i tempestes ocasionals a la vesprada, sense descartar que s’estenguen a la resta de la meitat septentrional de forma més feble i ocasional. Temperatures sense canvis o en lleuger ascens fins als 36 graus a l’interior i els 31° en el litoral. Vent variable fluix, predominant a la vesprada el de component aquest fluix, amb intervals de moderat en el litoral.