Obrin un Jardí perquè els xiquets ingressats de la Fe juguen en el terrat

Una iniciativa única que transforma las azoteas en desuso de los hospitales en jardines con diseños amigables.

El terrat de la segona planta de l’Hospital La Fe ha estrenat un jardí d’1.200 metres quadrats perquè juguen els nens hospitalitzats. El centre hospitalari al costat de la Fundació Juegaterapiahan engegat aquesta iniciativa solidària. Es tracta del tercer jardí infantil que engega la Fundació Juegaterapia després dels quals ja estan en funcionament en els terrats de l’Hospital La Pau i el 12 d’Octubre a Madrid, dels quals ja es beneficien milers de nens, nenes i les seves famílies. ‘El Jardí del meu Hospi’ es tracta d’una iniciativa única i pionera a Espanya, que transforma els terrats en desús dels hospitals en jardins amb dissenys amigables.

Aquest projecte solidari és possible gràcies a l’ajuda de diverses empreses, així com a les donacions tant d’organitzacions com de milers de persones que han enviat missatges de text per ajudar i posar la seva llavor en aquest jardí, a través de la Fundació Juegaterapia. A més, l’àrea infantil de l’Hospital La Fe disposa d’un espai destinat, exclusivament, per a menors amb gairebé 18.000 m2. En xifres assistencials, aquest hospital atén una mitjana de 160 urgències infantils diàries, practica gairebé 5.000 intervencions quirúrgiques a l’any i registra prop de 8.000 ingressos pediàtrics anuals.

El nou jardí és un espai que ofereix als nens i nenes un lloc on mirar a l’horitzó, veure els núvols a través de les meduses gegantes fetes amb cordes de colors que es mouen amb el vent. Es compon de dos recintes units i amb accessos independents per dues portes. Els pacients pediàtrics troben uns seients disposats en amfiteatre per gaudir d’espectacles i un espai central on una estructura en forma de medusa amb caps roses crea un ambient colorit i diferent per deixar volar la imaginació dels xiquets.

La zona enjardinada serveix de connexió entre els dos recintes i és coronada per una altra medusa de color groc. Aquí els més petits tenen el seu pàrquing de motos i ‘Kiciclos’ amb els quals recorreran el jardí. En el segon recinte hi ha una rampa que permet als pacients pediàtrics i les seves famílies sortir a jugar, on es pot gaudir del moviment i els colors grocs de la tercera medusa i diversos gronxadors. I a més tindran una taula de ping pong, porteries de futbol, canastres de bàsquet, tobogans, balancines i futbolins.