responsable
Més de 2200 persones ja s’han sumat a la iniciativa de l’els tallers de consum saludable propostes per l’Ajuntament de València des de gener fins a juny d’enguany.
Aquests tallers tenen l’objectiu de promoure entre la població crear un consum més crític i responsable entre el major nombre possible de ciutadans, principalment els xiquets i majors.
Així doncs, els tallers conjuguen l’oci amb la formació perquè els assistents puguen aprendre alhora que divertir-se, ja que com a molts experts en matèria d’educació recomanen, el joc és l’eina didàctica per excel·lència, especialment en el públic infantil.
La compra dels aliments, des que es planifica fins que s’elabora un menú, la conservació dels aliments i la seua manipulació són part dels continguts que es treballen en aquests tallers. Així mateix, s’aprèn a diferenciar entre consum i consumisme; es qüestiona l’excessiu valor que se li atribueix a les marques i la importància de gestionar els diners i l’estalvi.
La llista de la compra
Una peça fonamental del dia a dia és l’elaboració de la llista de la compra. Alguna cosa tan senzill que passa desapercebut i que suposa la base principal per a iniciar-se en el consum i dieta responsable.
En aquests tallers es proposa l’elaboració de llistes senzilles en les quals s’inclouen els aliments necessaris, evitant així les compres compulsives i desordenades que porten a una despesa excessiva de diners i a la mala inversió en l’alimentació.
Els continguts televisius i les xarxes socials
Un altre dels temes que es toquen són els continguts televisius, publicitaris i d’Internet, amb la finalitat de despertar una actitud crítica. En els tallers sobre xarxes socials i apps s’indica a xiquets i adolescents quins recursos tenen al seu abast per a mantenir la privadesa i seguretat i traure el màxim profit sense abusar d’aquests dispositius.