(EFE).- La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha negat que existisca «cap enfrontament» amb el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) pel decret de plurilingüisme i insistix que «l’oposició s’ha dedicat a demonizar tots els canvis introduïts per la Conselleria d’Educació quan solament s’ha pretès impulsar mecanismes per a afavorir a la llengua minoritzada».
En els Desdejunis de l’Agència EFE en el Col·legi d’Advocats de València, respecte a si considera idònia la fórmula del decrete llei triada pel Consell per a fer front a la suspensió del decret anterior de plurilingüisme, Bravo ha afirmat que és «un instrument normatiu que qualsevol govern estatal o autonòmic té a la seua disposició davant una situació d’urgent necessitat».
«Este decrete llei compta amb un informe favorable de l’Advocacia de la Generalitat. El Consell no ha volgut incomplir la decisió del TSJCV, sinó que el decret llei s’aprova precisament per a evitar incomplir l’acte que impedia l’aplicació del decret anterior, que exigia la volta al model de 2012», ha afegit.
Així mateix, ha defensat que el PP «va usar una fórmula similar a Balears» i ha subratllat que si este decrete llei «afecta o no als drets fonamentals, ja es pronunciaran els tribunals».
«Es va fer per a donar tranquil·litat a milers de pares, i la nova norma no incorre en els problemes que van generar la suspensió de l’anterior decret». Al seu judici, «l’oposició s’ha dedicat a demonizar tots els canvis introduïts per la Conselleria d’Educació quan solament s’ha pretès impulsar mecanismes per a afavorir a la llengua minoritzada».
«Açò no és un atac als valencians castellanoparlants. El coneixement de les dos llengües ens dóna major riquesa, no afecta a la nostra història i senyals d’identitat. És trist que des de l’oposició es radicalitze el discurs, perquè el Consell pretén que tots els valencians coneguen les dos llengües cooficials», ha conclòs.