Més d’1.500 persones van assistir a l’estrena de Les Nits de l’Oceanogràfic, una proposta escènica que es desenvoluparà en el delfinario del centre des del 14 de juliol al 31 d’agost, i en la qual es recupera la natació sincronitzada, es potencien els elements de dansa i música i, finalment, participen els dofins, tot açò englobat en una narració clarament espectacular, però també amb una picada d’ullet conservacionista, d’acord amb la política de la nova gestora, Avanqua, que ha incorporat des de fa dos anys la Fundació l’Oceanogràfic, des de la qual es promou la recerca, conservació i difusió del món marí.
Els assistents a la première van poder, igual que qualsevol nit, entrar a l’aquari a partir de les huit de la vesprada i passejar per les diferents àrees. El ple de les graderies es va ser omplint, d’esta forma, gradualment fins que a les 22:30 va començar la representació, que va tenir una durada de poc més de mitja hora i en la qual van participar unes 50 persones entre l’equip tècnic, artístic i cuidadors dels dofins.
L’obra va començar amb la intervenció estel·lar de la doble medallista olímpica, Thaïs Henríquez, que compta amb una gran audiència en les xarxes socials i seguidors per tota Espanya. Thaïs, per fi, va desvetlar la melodia que havia escollit per a la seua actuació, la famosa “Chandelier” de la cantant anglesa Sia, sobre la que va executar preciosistes moviments.
Posteriorment, les nadadores de el “Club Atlantis Sincro Burjassot”, coordinades per Sara Herrero, van entrar en escena. El seu paper representa a les meduses, els animals més antics del planeta, que constitueixen el testimoniatge de com està evolucionant la salut dels oceans, davant l’acció dels humans, que simbolitzen els membres del grup valencià de dansa “Let´s grow”.
En una brillant i trepidant posada en escena del conegut director artístic, David Diaz, amb notables moments de sorpresa, es desenvolupa la trobada i desacord de meduses-mars i humans que, no obstant açò, té un final feliç i esperançador, que rubrica la participació dels dofins que, feliços, juguen i interactuen en harmonia amb els seus cuidadors, amb els quals componen figures caleidoscópicas i que protagonitzen un apoteósico final, al costat de les meduses i els ballarins.