Els carrers de Torrent sumen una nova peça al paisatge artístic de la ciutat amb el mural ‘De Paseo’. Una obra realitzada pel fotògraf, il·lustrador i muralista navarrés Eneko Azpiroz Turnes, qui firma les seues creacions com NKO AT.
Este mural ara lluïx en la façana de l’antiga sala Bony, situada al carrer Zaragoza. És el primer dels tres projectes guanyadors de la desena edició del concurs ‘La Paret Pintada’, organitzat pel Centre d’Informació Juvenil (CIJ) de Torrent.
La regidor de Joventut, María Fernández, ha visitat l’obra ja finalitzada. Ha valorat tant l’obra de l’artista com també l’impacte cultural d’este concurs. Uns premis a s’ha consolidat com una plataforma clau per a joves creadors en l’àmbit de l’art urbà.
“La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torrent programa este concurs amb la finalitat d’estimular i reconéixer la trajectòria, l’esforç i el compromís de persones joves. Gent que vol desenvolupar una labor rellevant en diferents àmbits culturals i socials. I, entre altres, el concurs de pintura mural, que este 2024 aconseguix la seua desena edició”, ha destacat Fernández.
Eneko Azpiroz Turnes, originari de Pamplona, és conegut per les seues propostes creatives que mesclen il·lustració, fotografia i murals. Les seues obres lluïxen en diferents ciutats espanyoles. En esta ocasió, la seua obra ‘De Paseo’ reflectix una escena quotidiana amb un estil modern i dinàmic que convida a la contemplació dels qui transiten pel carrer Zaragoza.
Tres artistes guanyadors per a celebrar una dècada d’art urbà
La desena edició de ‘La Paret Pintada’ ha batut rècord, amb un total de 31 propostes presentades. D’estes, el jurat va seleccionar tres, que seran plasmades en diferents punts de Torrent en les pròximes setmanes. A més del mural de Azpiroz, el públic podrà gaudir pròximament de Reflexos, de l’artista Ángela Rocío Manchola Muñoz. I, també, El nostre col·le, el nostre món, de José Antonio Carcavilla Fernández.
Cadascuna d’estes obres té un caràcter únic i busca connectar amb els veïns, dotant de vida i color als espais urbans. En paraules de María Fernández, “este tipus d’iniciatives embellixen la nostra ciutat, i també posicionen a Torrent com un referent en la promoció de la cultura jove i l’art públic urbà”.
El compromís de Torrent amb l’art jove
‘La Paret Pintada’, s’ha convertit en una cita destacada dins del calendari cultural de Torrent. Al llarg de les seues deu edicions, el concurs ha servit per a donar visibilitat al treball de joves artistes, fomentant la creativitat i el compromís social a través de l’art urbà.
Amb la finalització d’este primer mural de la 10a edició i els pròxims treballs en camí, Torrent reforça la seua aposta per l’art com a ferramenta de transformació urbana, oferint als seus veïns espais públics plens de vida i significat.