Tejido comercial

La Regidoria de Comerç, Ocupació i Mercats de l’Ajuntament de Torrent i IDEA’T han anunciat una sèrie de canvis en el programa de la targeta +25 en benefici del comerç local. Una iniciativa motivada per l’experiència en campanyes anteriors, buscant una distribució més estratègica dels recursos. Tot allò amb el fi de maximitzar el seu impacte en el comerç local.

L’objectiu principal d’esta implementació, és augmentar l’impacte del programa en el comerç local. Assegurant així que més negocis es beneficien i es mantinguen actius durant tot l’any. Fomentant compres xicotetes i freqüents per a beneficiar a tots els comerços durant els dotze mesos.

Esta estratègia està basada en una anàlisi detallada de les campanyes anteriors. Va revelar que les dotacions altes tendien a concentrar les compres en grans establiments o aquells amb un tiquet mitjà més elevat. En limitar la quantitat de càrrega, l’Ajuntament busca fomentar compres més xicotetes i freqüents. Permetent així que un major nombre de xicotets comerços es beneficien del programa. A més de fomentar un consum sostingut més beneficiós desestacionalitzat.

Distribució de campanyes al llarg de l’any

Ha quedat demostrat que una única campanya anual concentra els beneficis en un nombre limitat de comerços. Així mateix, s’ha demostrat que les dotacions altes de la targeta +25, no beneficien a tot el comerç local de Torrent per igual.

Com a conseqüència, l’Ajuntament ha decidit distribuir els recursos en diverses campanyes al llarg de l’any. Esta nova estratègia permetrà reforçar el comerç local durant els dotze mesos, assegurant un suport més sostingut i equitatiu per a tots els negocis locals.

“Les principals raons per a ajustar la inversió en la targeta +25 són optimitzar i enfortir el seu impacte al llarg de tot l’any. No sols per Nadal. I assegurar un suport més equitatiu a tot el teixit comercial local de Torrent. Que els beneficis de la targeta arriben a un major nombre de xicotets comerços. Amb un consum més continuat i freqüent”, ha emfatitzat la regidora.

Amb una dotació inicial de 100.000 euros per part de l’Ajuntament, es preveu que la primera fase de la campanya de la targeta +25 genere un impacte de 500.000 euros en el comerç local. L’Ajuntament es compromet a continuar treballant per a millorar l’impacte d’estes accions i assegurar que tots els comerços de Torrent es beneficien d’esta iniciativa.

Moments vall, moments clau

Des de l’Ajuntament s’aposta per dinamitzar i fer costat al comerç local en els moments de menor activitat en el consum per diferents motius. És una realitat que les vendes nadalenques ja estan garantides de manera natural i són altes. Per la qual cosa l’estratègia es concentra a reservar recursos per als ‘moments barre’ i així potenciar el comerç en ‘períodes clau’, que permetrà un consum sostingut durant tot l’any, més beneficiós per als comerços.

Distribuir les inversions al llarg de l’any assegura que el suport al comerç local no es concentre en una sola època, sinó que tinga un impacte més continu i durador, sinó que arribe a un major nombre de comerços al llarg de l’any, incentivant i fomentant les compres no tan grans, però més freqüents. L’equip de govern considera, després de l’experiència, que és més efectiu reservar els recursos per als moments barre, quan les vendes tendixen a disminuir, potenciant així el comerç en períodes clau i ajudant els negocis locals a mantindre un flux constant de clients durant tot l’any.

La regidora de Comerç, Mercats i Ocupació, Sandra Fas ha manifestat que “els ajustos implementats en la targeta +25, busquen una major eficiència de la inversió i gestió dels recursos. Naixen amb l’objectiu d’aconseguir una major eficàcia i impacte en el comerç local de Torrent. Buscant un benefici més equitatiu per a tots els comerços, especialment els més xicotets, i cal ressaltar la importància de recordar que el programa busca principalment enfortir el teixit comercial local. Vull reafirmar el compromís de continuar treballant per a millorar l’impacte d’estes accions i garantir que tots els comerços de Torrent es beneficien de la iniciativa”.

Cartell de la nova targeta +25 de Torrent