Davant la gran demanda de transport públic i els problemes de saturació que patix Xirivella, l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha avançat la incorporació de deu autobusos elèctrics als servicis de Xirivella. Estos nous vehicles començaran a donar servici este 7 d’octubre. Este avançament arriba després de mesos de treball entre l’Ajuntament de Xirivella, la Generalitat i la ATMV per a resoldre esta situació. El creixement en els servicis del municipi ha augmentat de manera exponencial amb un increment en els viatges del 76% respecte a 2019 i d’un 17% respecte a l’any passat.

“Sabem que la mobilitat és la principal preocupació dels veïns de Xirivella des de fa anys. Xirivella va perdre el tren de la mobilitat fa molt temps i ara hem d’accelerar per a recuperar el temps perdut. Des del primer moment hem estat reclamant a la Conselleria millores que s’han anat introduint en este últim any. També sabem que no són suficients i que el que volem és tindre una línia exclusiva per a Xirivella. Una connexió directa a València”, assegura Paqui Bartual, alcaldessa de Xirivella.

Reivindicació de la línea de tren C3

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i territori, Vicente Martínez Mus, apunta també al fet que este repunt en l’ús del transport públic respon a la important restricció en el servici de rodalia de Renfe per a les obres de l’accés ferroviari sud a València, així com la reducció de les tarifes. “Amb este reforç compensem les deficiències dels servicis de Rodalia agreujada per les obres en marxa i el caos existent en la C-3”, ha remarcat. Referent a això, Paqui Bartual sosté que “un servici d’autobusos no pot absorbir tota la mobilitat de Xirivella. El Ministeri de Transports ens està negant les inversions per a actualitzar i modernitzar la línia de tren C3, l’està deixant en l’oblit, abandonada”.

Els deu vehicles formen part de la flota del nou contracte de la ATMV per a la renovació integral del servici. Començarà a estar operatiu a la fi d’este mes sota el nom del corredor CV-106 València Metropolità Oest. La ATMV ha previst un gasto anual per a estos servicis d’11 milions d’euros.

El nou contracte que entrarà en funcionament les pròximes setmanes atén una dotzena de municipis. Una població de quasi mig milió d’habitants i tindrà una duració de deu anys, amb un pressupost d’adjudicació de 107,31 milions d’euros.

Reforços del servici

La nova concessió augmentarà l’oferta actual en més d’un 40% i es comptarà amb 11 línies diürnes i tres nocturnes, amb 790 expedicions en dies laborables, 460 expedicions en dissabtes i 283 en diumenges i festius per a dur a terme al voltant de 235.000 expedicions a l’any.

La ATMV porta al llarg de tot l’any introduint millores en els servicis de Xirivella, com el reforç de les expedicions en tota la línia entre València i Alaquàs, o la línia que connecta Xirivella amb l’estació de metro de Faitanar, que s’ha estés a tot el dia, ja que únicament es prestava este servici al matí. Així mateix, s’han establit reforços exclusius entre Xirivella i València perquè els autobusos no arriben al límit de la seua capacitat.

Des de la ATMV, també s’estan mantenint contactes amb Renfe per a l’increment dels servicis de rodalia, actualment afectats per les obres del túnel d’accés.