La III Fira del Moscatell, se celebrarà del 27 al 29 de setembre al parc “El Cultivable” de Godelleta. Ha sigut organitzada per l’ajuntament de Godelleta, en col·laboració amb les conselleria d’agricultura i comerç, amb el patrocini de CAJAMAR, des de fa tres edicions. Un esdeveniment que s’ha consolidat com una cita indispensable en el municipi. Una oportunitat per a mostrar la cultura i gastronomia locals.

Esta tercera edició espera grans novetats com el I Concurs Nacional de Cocteleria “Godelleta és Moscatell”. A més, tindran lloc diferents showcookings a càrrec de l’alumnat del CIFP -Ciudad del Aprendiz de València. “Estes noves activitats enriquiran l’experiència dels qui visiten la fira. Sent la cocteleria un esperat espectacle que posarà a prova a creatius experts i els showcookings. Una oportunitat perquè la joventut mostre la seua destresa culinària i ens ensenyen com combinar el moscatell amb diverses receptes”, afig Amparo Pardo, alcaldessa Godelleta.

Es podrà gaudir d’un dels productes més típics de la localitat: el raïm moscatell. I, com no, la conseqüència de mesclar el most amb aiguardent, un licor conegut popularment com la mistela. A més de poder degustar sucs naturals, que destaquen l’essència dels caquis del municipi, autèntic orgull de Godelleta.

El caqui és un dels productes característics que es cultiven a Godelleta i que s’encarrega de processar la Cooperativa Vinícola San Pedro Apóstol. Per tant, es podrà provar tant el producte de la Secció Celler com de la Secció Hortofructícola, amb el suport de ANECOOP.

Moros i Cristians i moltes més activitats i tallers

L’ajuntament de la localitat ha dissenyat una sèrie d’activitats, com a jocs infantils, actuacions de bandes de música i, fins i tot, una gran desfilada de Moros i Cristians a càrrec de la Falla Godayla. D’altra banda, es dedicarà un espai a la maquinària agrícola especialitzada i una àmplia zona de restauració per a acomodar a les persones visitants.

A més, del 27 al 29 de setembre, la Secció Celler de la Cooperativa Vinícola San Pedro Apóstol de Godelleta obrirà al públic les seues instal·lacions per a ensenyar, als qui tinguen interés, tot el procés de recollida, transformació i elaboració dels seus vins. “Una oportunitat per a conéixer des de dins tot el treball darrere d’alguns productes que es podran degustar, a més d’apreciar les importants labors de l’agricultura, el principal sector de Godelleta”, declara l’alcaldessa.

A part de l’exposició de cellers de la comarca, també hi haurà stands de menjar i tapes gurmet, i un mercat artesà. L’organització ha disposat un total de 3.000 tiquets, de manera que per 7 euros les persones consumidores tenen dret a cinc degustacions i un got de cristall commemoratiu amb el qual es podran provar els diferents productes locals.

Godelleta celebra el I Concurs Nacional de Cocteleria 

L’accés serà completament lliure i gratuït. “És important que totes les persones tinguen accés i puguen gaudir de les activitats que hem preparat, tant espectacles com exposicions que mostren una gran part de la nostra identitat i la nostra gent”, afirma Amparo Pardo.

Actualment, la cooperativa processa el raïm que aporten els 250 socis que la conformen, cultivades en 750 hectàrees del terme de la localitat i voltants. La relacions comercials de la cooperativa compten amb més de trenta anys d’antiguitat, sent esta entitat pionera en la qualitat que oferixen els seus productes a granel que exporta principalment a França, Itàlia i Alemanya. En l’actualitat, Cellers Godelleta ha sabut diversificar el seu negoci i s’ha especialitzat a embotellar el seu millor vi blanc sec de moscatell, mistela i orujo.

Fem una crida a tota la població i localitats interessades perquè s’unisquen en esta celebració de la cultura i gastronomia del nostre poble. Godelleta té molt a oferir i volem que es descobrisca”, conclou Amparo Pardo.