Un any més, l’Ajuntament de l’Eliana commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer. Una mostra de solidaritat amb les famílies afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta a milions de persones per tot el món.

Aquest matí ha tingut lloc el primer acte en el Saló de Plens en el qual han intervingut l’alcalde, Salva Torrent; la regidora de Persones Majors, Eva Santafé; i la regidora de Polítiques Socials, Isabel Montaner. Un esdeveniment dirigit en la seua major part a personal de les residències, centre de dia de la localitat i persones majors, col·lectiu al qual afecta majoritàriament la malaltia. Després dels parlaments, s’ha instal·lat una pancarta que lluirà aquests dies al balcó de l’Ajuntament.

L’acte central d’aquesta commemoració serà el divendres 20 amb la tradicional trobada amb persones usuàries de les residències i centre de dia de la localitat. Un esdeveniment dinamitzat per l’alumnat del Cicle de Dependència de l’IES l’Eliana. Serà de 10.30 a 13.30 a la plaça del País Valencià.

La programació inclou la projecció de la pel·lícula “El diari de Noa”, on la demència té un paper protagonista, el dimarts 24. I també es durà a terme la xarrada “Memòries compartides: reflexions al Dia Mundial de l’Alzheimer”, el dijous 26 al Centre Sociocultural de l’Eliana.

Una programació que continua a novembre i desembre

Paral·lelament, els dijous 24 d’octubre, 28 de novembre i 19 de desembre, tindrà lloc un espai d’acompanyament dirigit a famílies i persones cuidadores. A més, durant tot el curs s’ofereix el Taller d’Estimulació Cognitiva, dirigit a persones amb diagnòstic o sospita de malaltia neurodegenerativa.

El primer edil, Salva Torrent, ha destacat els esforços de la comunitat científica i la societat civil per a fer front a aquesta malaltia: “Aconseguir minimitzar en la mesura que siga possible els danys a les famílies afectades. I procurar una major qualitat de vida als qui la pateixen”, ha explicat Torrent.