L’Ajuntament de Torrent ha acollit una nova edició de ‘Cuinant amb ciència el futur’. Uns tallers que des de fa una dècada organitza la Universitat Politècnica de València (UPV) i que enguany han comptat amb la col·laboració de l’àrea d’Infància i Família de Torrent que dirigeix M. Ángeles Lerma. Aquesta iniciativa, que ha tingut lloc a la terrassa del L’Antic Mercat, té com a objectiu fomentar una dieta saludable entre els més joves, utilitzant la ciència i la formació nutricional com a eines principals.

Els tallers, que han comptat amb la participació de prop de 50 estudiants de diferents col·legis del municipi, s’han desenvolupat en el marc del Dia Nacional de la Nutrició, que se celebra cada 28 de maig i que enguany porta per lema “Alimentació Sostenible és vida”.

De la mà de Purificació García Segòvia, professora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN) i investigadora de l’Institut Food UPV, els estudiants han pogut descobrir algunes de les claus de la dieta mediterrània i alguns secrets de la ciència aplicada a la cuina.

«Amb aquests tallers volem continuar contribuint a la creació d’una consciència nutricional, perquè entenguen com els aliments que consumeixen afecten la seua salut i benestar», ha destacat Purificació García.

«Explicar-los també que la investigació aplicada a la cuina és clau; i que, com diu el lema d’enguany, una alimentació sostenible és vida, perquè ens permet cuidar del planeta mentre ens alimentem conscientment. La dieta mediterrània no sols contribueix a millorar la nostra salut individual, sinó que promou un entorn més saludable per a les generacions futures».

ELABORACIÓ D’UN MENÚ MEDITERRANI A TORRENT

Com a colofó als tallers, els estudiants han elaborat un menú eminentment mediterrani, compost per un mullador de l’Olimp, una ensalada amb yogurt grec, una coqueta i un pastís Baklava, típic de Turquia.

«Aquest menú els ha permès viatjar per la gastronomia mediterrània, tant per la qual tenen més a prop, amb productes típics de la cuina valenciana, com per la d’altres països com Grècia, del sud del Mediteráneo descubriendo així nous sabors i productes de tota la zona», destaca Luis Peñafort, cuiner de València Club Cuina.

Aquests tallers han sigut organitzats per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i)-Àrea de Comunicació de la UPV, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN-UPV), la Càtedra d’Infància i Adolescència de la UPV, l’Ajuntament de Torrent i la Xarxa d’Universitats per la Infància i Adolescència i l’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. M. Ángeles Lerma, Regidor d’Infància i Família de l’Ajuntament de Torrent, ha destacat la importància d’aquesta mena d’iniciatives per a educar als xiquets i xiquetes en hàbits alimentosos saludables:

«Des de l’Ajuntament de Torrent estem molt satisfets de poder col·laborar en aquesta mena d’activitats que fomenten l’alimentació saludable entre els més joves. És important que els nostres xiquets aprenguen des de xicotets la importància d’una bona dieta per a la seua salut i benestar futur».