El municipi del Puig ha apostat per l’art i la consciència ambiental amb la creació d’un nou mural en la platja, precisament en un moment en què s’estan desenvolupant diversos projectes urbanístics en la zona que suposen una forta intervenció en l’entorn natural.
L’obra, realitzada per l’artista Pedro Mecinas, decora la caseta de la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres davant de Valhotel i està protagonitzada per aus autòctones dels ecosistemes dunars i les marjals.
Esta iniciativa, impulsada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament del Puig, té com a objectiu harmonitzar l’entorn urbà amb la naturalesa i sensibilitzar la població sobre la importància de conservar estos espais fràgils. El mural, a més d’embellir el paisatge, serveix com un recordatori constant de la riquesa natural que ens envolta i de la necessitat de protegir-la.
L’alcalde del Puig, Vicent Porta, ha mostrat la seua satisfacció per esta nova iniciativa, que s’emmarca en el compromís del nou Equip de Govern amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. «L’art és una eina poderosa per a transmetre missatges i conscienciar a la població sobre la importància de cuidar el nostre entorn», ha assenyalat Porta.
L’alcalde ha volgut destacar que la creació del mural coincideix amb l’inici de les obres de diferents projectes urbanístics heretats d’administracions anteriors. «La urbanització dels sectors SP-3, SP-4, SP-5 i SP-6 porta més de deu anys aprovada i estos projectes no es poden tombar perquè compleixen amb la normativa urbanística que en el seu moment van aprovar els meus predecessors. Quan vam arribar ja havien superat tots els tràmits municipals i finalment la Generalitat ha considerat que no són incompatibles amb el PATIVEL i han rebut la seua autorització per a continuar», ha explicat Porta.
«Per imperatiu legal estem obligats a respectar el seu desenvolupament, però ho estem fent assegurant-nos que segueixen escrupolosament el marc legal i vetlant dins de les nostres competències perquè ocasionen les menors molèsties possibles».
«EL MURAL ENS RECORDA L’ESPERIT DE PROTECCIÓ DEL PATRIMONI NATURAL»
En este sentit, Porta ha destacat la importància del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL), que va nàixer per a protegir la major part possible del litoral, però que en El Puig només ha sigut efectiu en els sectors SP-1 i SP-2, per la zona de l’antic barri de Pescadors, on s’ha instal·lat el mural.
«Situat en l’única franja de costa que s’ha pogut salvar, este mural ens recorda l’esperit de protecció i valoració del patrimoni natural que nosaltres sí que volem fomentar», ha conclòs Porta.
La creació del mural de Pedro Mecinas és un exemple de com l’art i la consciència ambiental poden anar de la mà. L’obra no només embellix el municipi, sinó que també ens convida a reflexionar sobre la importància de protegir el nostre planeta, alhora que serveix com a contrapunt simbòlic a la construcció en la platja.