Fer de la teua pròpia necessitat el teu negoci. Aqueixa és la clau que ha convertit a Carla Marín, graduada en ADE per a emprenedors en EDEM, en una empresària d’èxit de la nit al matí. Segons confessa ella mateixa, part de la culpa de la seua fama també la tenen els seus pares, als quals ha vist lluitar pels seus dos negocis.
La jove se les va veure i va desitjar per a fer-se amb una corretja de bossa que li donara un toc original. Durant la seua cerca, la valenciana va descobrir que només les marques cares venien aquest producte. «Valien com 800 euros», confiesasorprendida a l’altre costat del telèfon. Atès que no va trobar cap marca que es dedicara únicament a la venda d’aquest producte, va decidir emprendre sota el nom de StrapzBrand. «Era alguna cosa que s’estava començant a posar de moda en marques cares, que són les que porten les tendències i que tothom acaba replicant», explica.
La carrera no va ser un impediment perquè es posara a la feina amb la creació de la seua marca: «al final és com el meu hobby». Des de llavors, la jove ha aconseguit congregar a una gran comunitat d’usuaris en les xarxes socials. El seu truc: ganes, temps i estudi. «Al final és tirar-li ganes i hores. Jo estic hores i hores estudiant el mercat i veient el que fan altres marques. Vas agafant idees i estudies pel teu compte».
La valenciana assegura que Youtube ha sigut el seu gran aliat, perquè a través del seu contingut ha pogut formar-se en xarxes socials. «Si crees una bona imatge de marca, la gent et seguirà», afig. Gràcies a aquestes lliçons, Carla ha aconseguit que importants influencers espanyoles porten les seues corretges. Així defineix el que ha sigut el seu modus operandis: «passant-me tot el dia copiant i enviant missatges. Sent insistent».
Sobre la quarentena: “Per a nosaltres va ser una cosa bona perquè tothom estava a casa usant les xarxes”
Aquesta pràctica li va donar un bon resultat durant la quarentena. En paraules de la jove, aquests mesos li van permetre aconseguir clients a través d’Instagram. «Per a nosaltres va ser una cosa bona perquè tothom estava a casa usant les xarxes», assenyala. Al mateix temps també va aconseguir que moltes influencers decidiren promocionar el seu producte.
No obstant això, no tot va ser de color de rosa. Durant aquests mesos StrapzBrand no va poder enviar cap dels seus productes, ni comprar materials als seus proveïdors, ni tampoc crear contingut per a les seues xarxes socials. Així, Carla confessa que un dels millors moments de l’empresa va arribar amb les restriccions. «Al final quan estàs a casa la gent compra perquè s’avorreix», explica.
Internacionalització i noves línies de negoci
No obstant això, la venda de StrapzBrand sota el seu ritme amb la relaxació de les mesures. «Hem notat una baixada de vendes durant les finalitats de setmanes. La gent no està amb el mòbil ni a casa». Malgrat això, la jove té en ment reforçar la presència de la marca en Internet. «M’agradaria començar a investir en Adds però encara no he donat en el clau perquè funcione. És alguna cosa en el que estic treballant».
Així ho confessa Carla des de Bèlgica, on té pensat expandir la marca. «Estic investigant com fer-ho, coneixent a gent i parlat amb ells». Al mateix temps, la jove es troba treballant en un altre dels seus objectius: afegir una col·lecció de bosses. «Estic dissenyant una col·lecció de bosses fetes a mà a Espanya. La idea és fer una bossa original que puga ser combinat de forma diferent», explica. No obstant això, la jove valenciana que caldrà esperar un temps per a això, perquè és complicat donar amb uns «proveïdors econòmics i que t’agraden».