Més de la meitat dels usuaris han deixat d’utilitzar el metre i l’autobús. Una tendència decreixent. Amb la pandèmia, el transport públic se substitueix per l’individual. El deute de l’EMT València és ja de 27 milions d’euros i es preveu que no es tornaran als valors naturals fins a 2022.
Els passatgers que van usar metre i autobús en 2020 a València han minvat a més de la meitat. Una pèrdua d’usuaris que s’ha agreujat enguany.
L’EMT de València xifra les pèrdues en 27 milions d’euros. Per a fer front al dèficit, l’EMT espera rebre ajudes estatals. A més, es preveu que durant 2021 s’agreuge el deute.
A més de l’aturada en l’activitat, el teletreball i les restriccions, la majoria dels ciutadans tenen por, consideren insegur el transport públic i prefereixen no prendre’l per a no exposar-se al contagi de coronavirus.
A més, a València s’han destinat 5 milions d’euros a tasques de desinfecció i neteja i 1 milió al sistema de control d’aforaments. També s’han contractat a 120 Auxiliars Covid per a informar i controlar el compliment de les normes. Tot, perquè el transport públic siga segur i puga ser el principal mètode de transport.