L’àrea d’Igualtat d’Aldaia reprèn la seua activitat formativa amb el curs “Violència de gènere digital en menors: velles violències, nous formats”. A través d’aquesta es pretén actualitzar i complementar la formació del personal municipal que treballa, de forma directa o indirecta, amb persones menors d’edat. Asseguren des del departament que és «un dels sectors més vulnerables a aquesta xacra».
Durant la jornada inicial, l’edil d’igualtat de la localitat, Encarna Menges, va destacar que des del 2018 Aldaia és una de les poblacions que componen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València. També va insistir que “es percep certa preocupació entre els qui intervenen amb menors tant a escala municipal com en els centres d’educatius davant l’augment de la violència entre xiquets i xiquetes i joves d’aquestes edats, i no sempre se sap com respondre de forma eficaç a aquesta problemàtica”.
El curs està impartit per CAVES i homologat per l’IVAP. Els objectius són:
Sensibilitzar sobre l’existència d’aquesta forma específica de violència i sobre el fet que també constitueix violència de gènere.
Ampliar el coneixement del personal municipal la labor professional del qual està relacionada amb menors.
Contribuir a facilitar la seua labor de prevenció, detecció i intervenció des dels serveis municipals.
Des d’aquesta setmana, s’impartirà els dimarts en el Centre Matilde Salvador. Acabarà el 27 d’octubre i l’horari serà de 9 a 14 hores.
Guia de sensibilització
Durant la presentació del projecte també es van lliurar exemplars de la guia de sensibilització «Tatxa la ciberviolència de gènere». Es tracta d’un recurs coeducatiu realitzat per l’àrea d’Igualtat d’Aldaia. Té tres objectius principals:
Sensibilitzar sobre una nova forma de violència psicològica, econòmica i sexual cap a les dones i menors.
Informar de com detectar aquest tipus de violència i els recursos que existeixen per a afrontar-la.
Facilitar la prevenció, detecció i intervenció a professionals i famílies.
A través d’aquest material formatiu cerquen “promoure el principi d’igualtat de tracte entre dones i homes. També contribueixen a l’establiment de models de relació entre la població més jove basats en la llibertat, solidaritat i respecte».
La guia pretén ser una eina útil per a detectar la CiberViolència i promoure la igualtat. Tant el curs com la guia estan emmarcats dins del projecte presentat per a la convocatòria de subvencions de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València.