MAPA COVID | Los 9 barrios de Valencia con más coronavirus
Mapa de los barrios con más presencia de Covid en las aguas residuales.

La fi de la sisena ona podria estar ja molt a la vora. Els mostrejos que detecten la presència de restes de coronavirus en les aigües residuals de València preveuen acabar l’onada de contagis en les dos pròximes setmanes.

Així ho ha avançat hui la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía. “Es consolida la tendència a la baixa. També es pot preveure que, en dos setmanes, a València s’aconseguisca la vall de la corba que marca l’evolució de la pandèmia”, ha ressaltat.

La regidora ha presentat els resultats de les analítiques de mostra arreplegades semanalment en diferents punts de la ciutat. Segons ha avançat, els últims valors arreplegats són similars als de mitjan febrer de 2021, moment en el qual va començar la desescalada de la tercera ona.

“Podem afirmar que des de finals de desembre s’ha registrat un descens pronunciat de les restes de coronavirus en València. I amb el descens d’aquest indicador, es consolida la tendència a la baixa”, ha matisat.

“Això no significa que hi haja menys persones contagiades sinó que la càrrega en conjunt a la ciutat és menor. És a dir, és una bona notícia però no implica que el nombre de persones contagiades baixe en la mateixa proporció que el que baixa la concentració del virus en aigües residuals”, ha conclòs l’edil.

ELS 9 BARRIS DE VALÈNCIA AMB MÉS CORONAVIRUS

Segons els resultats, en les tres últimes setmanes s’ha registrat un descens de la càrrega viral a la ciutat. No obstant això, la presència del coronavirus no és igual en tota València.

Tal com apunten els resultats, la variant Ómicron es concentra majoritàriament en el nord dels Poblats Marítims.

Altres zones de València amb major presència de Covid en aigües residuals, per damunt de la mitjana de la ciutat, són Jesús-Patraix; Pla de Real-Benimaclet; Olivereta; Campanar; Algirós; Transits; Malilla i Extramurs.