El moviment 8M paralitza València amb el tancament de les estacions de Xàtiva i Colón

Metrovalencia complirà amb uns serveis mínims del 25% i restringirà els accessos de més estacions si es produeixen aglomeracions en les andanes

estaciones

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà un 25% del seu servei habitual en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant amb motiu de la vaga de 24 hores convocada el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Això significa que Metrovalencia i TRAM d’Alacant posaran en circulació un de cada quatre serveis ordinaris. Per això, FGV ha acordat tancar per motius de seguretat les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia de 13.30 a 19 hores, en coincidir en aquesta jornada tant els desplaçaments massius per a la mascletà de la Plaça de l’Ajuntament com per a l’inici d’una de les manifestacions del 8 de març.

Esta decisió està avalada per un informe tècnic elaborat per FGV que destaca que la previsió d’usuaris per a aquests esdeveniments “supera en excés la capacitat de transport oferit amb motiu de la vaga en les dues estacions”.

El document assenyala que “l’any passat es van arribar a comptabilitzar el 84% de viatgers d’un dia laborable ordinari, amb puntes de fins a un 115%, amb la peculiaritat que en les hores punta de major afluència va haver-hi un dèficit superior a 2.000 places a l’hora a Xàtiva i Colón, la qual cosa va provocar la sobresaturació en andanes i vestíbuls de totes dues estacions.

Al llarg de la resta del dia, també es poden produir percentatges que aconseguisquen en alguns moments el 94% d’ocupació. Davant això FGV, pels mateixos motius de seguretat, podrà restringir temporalment l’entrada en aquelles estacions subterrànies de Metrovalencia i TRAM d’Alacant en les quals es produïsquen aglomeracions en les andanes, per a ser reobertes com a les massificacions desapareguen.

https://7televalencia.com/es/valencia-8m-dia-mujer/

Fallas 2019: consulta dónde aparcar y los días gratuitos de la zona azul