8M | Manifestación en Valencia: horario, calles cortadas y recorrido de la marea morada

Hui València tornarà a prendre els carrers de la ciutat amb motiu del Dia de la Dona. La Coordinadora Feminista de València ha convocat per a aquesta vesprada una manifestació que posarà el focus en la violència masclista.

Després de dos anys sense una manifestació així, les dones valencianes tornen al carrer per a celebrar la tradicional mobilització feminista del 8M. En aquesta ocasió, la pancarta que obrirà la protesta lluirà el lema triat per a enguany: “La dones fan revolució feminista”.

Està previst que al voltant de 200 organitzacions participen en la manifestació que començarà a les 19.00 hores. La concentració tindrà lloc al carrer Xàtiva, enfront de l’institut Lluís Vives.

Posteriorment es recorrerà el centre de València per Guillem de Castro, Shell Passage i Blanqueries. Finalment s’arribarà a les Torres de Serrans on es procedirà a una lectura del manifest amb traducció de llenguatge de senyals. A més, tindran lloc les actuacions de la Cor Dóna Veu i la rapera Tesa.

Al marge de la violència masclista, el moviment també reivindicarà a les dones com a subjecte del feminisme; defensarà l’avortament lliure i sense assetjament; i exigirà tant l’abolició de la prostitució com dels ventres de lloguer.

CALLES TALLADES PER LA MANIFESTACIÓ

Des de l’Ajuntament de València han anunciat que la manifestació pel Dia Mundial de la Dona obligarà a tallar els carrers previsiblement de 18.00 a 22.30 hores.

Segons han informat, les vies afectades seran Xàtiva; Guillem de Castro; passeig de Petxina; Blanquerías; Torres de Serrans; Puente de Serrans; esplanada amb Blanquerías i Conde Trénor fins a Pont d’Assot.

A aquesta manifestació s’unirà una altra a les 17.00 hores que també afectarà el trànsit des de l’avinguda Dr Waksman; plaça Manuel Sanchis Guarner; pas elevat Peris i Valero-Giorgeta; i Sant Vicent Màrtir fins a Guillem de Castro.