Carmen Alborch

La mort de Carmen Alborch ha commocionat al món de la política, de la cultura i de l’empresa. Els seus amics i companys polítics s’han acomiadat de la exministra de Cultura a través de la Xarxes Socials. Un dels primers a fer-ho era el president del Govern, Pedro Sánchez qui li va lliurar l’Alta Distinció de la Generalitat. A través de Twitter, el cap de l’Executiu ha afirmat que “ens queda el seu exemple i el seu compromís per fer del món un lloc més just”.

El ministre de Foment i secretari general del PSOE, José Luis Ábalos assegurava públicament que era “una gran companya, una gran ministra, una gran socialista i una gran dona que va saber posar en valor el feminisme”. La també exministra de Sanitat, Carmen Montón reconeixia que “ens quedem sense una mestra”. La vicepresidenta Carmen Calvo va assegurar que en perdre a Carmen Alborch, “perdem molt els que la vam tindre a prop”. I el president Ximo Puig ha declarat que “va ser una referència per al progrés, la modernitat i la cultura”.

El món de la Cultura també ha plorat la mort de Alborch. L’escriptora Maruja Torres la descriu com “l’esperança mediterrània” i l’actor Antonio Banderas la denominava com una dona “avantguardista, amant de la cultura i compromesa amb la Igualtat”.

Polítics d’altres ciutats i altres partits també han recordat la figura de la qual fóra impulsora de l’IVAM. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau al·legava que “va obrir el camí de la institució perquè unes altres poguérem avançar” i la presidenta del Congrés, Ana Pastor i pertanyent al Partit Popular ha ressaltat que “va ser una dona vitalista i que mai va deixar de somriure”.

Des d’ahir en el moment que va saltar la notícia, la mostra d’afecte cap a la figura de Carmen Alborch no s’han deixat de succeir guardant minuts de silenci en totes les institucions públiques. La seua localitat natal, Castelló de Rugat ha decretat tres dies de dol oficial.