'va de dona'

La Federació de Pilota Valenciana, amb el suport de la Diputació, celebra la segona edició del ‘Va de Dóna’, un esdeveniment creat amb l’objectiu de visualitzar la pilota valenciana femenina i el seu creixement. Dins de la política d’Igualtat que duu a terme la Diputació, la titular d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, destaca el paper de la dona, que cada vegada està més present en l’àmbit esportiu. García ha destacat la major presència de jugadores de pilota, “alguna cosa que es veu reflectit en cites històriques com la primera partida de dones en el Trinquet de Pelayo, i que veiem cada setmana en els tornejos i partides que es juguen en els municipis valencians”.

La diputada d’Esports aplaudeix l’augment exponencial de jugadores, espectadores i entrenadores en els últims anys i destaca que les jugadores valencianes ja són “tot un referent en els campionats europeus i internacionals”. La Diputació, en la seua aposta per l’esport base i la visibilización de la dona en esports tradicionalment minoritaris, inverteix al voltant de 400.000 euros a l’any en el suport a la Federació de Pilota. “Seguirem recolzant als qui practiquen pilota en tot el que estiga al nostre abast, sobretot en aquest tipus d’esdeveniments en el qual s’abandera la igualtat de gènere” ha afirmat la diputada.

L’esdeveniment se celebrarà el pròxim 9 de març i comptarà amb la inauguració de la Fira d’Entitats de la Pilota, una mostra de projectes, publicacions, artesans i tastos gastronòmics on es podrà veure tot el moviment cultural-esportiu que nodreix l’esport valencià.

L’acte serà conduït per la monologuista Patrícia Espill i servirà per a presentar els 6 equips que jugaran el Circuit Femení d’Elit, el campionat que reunirà a les millors jugadores del moment. També es farà un merescut homenatge per a reconèixer la labor de dues dones que han treballat tota la seua vida per l’esport de la pilota.