Més de 5.000 aficionats celebren la Festa del Tennis espanyol

Alex Corretja, David Ferrer, Anabel Medina, Carla Suárez i Pablo Carreño, entre altres figures del tennis nacional, van acudir al Velòdrom.

35
fiesta

El Velòdrom Luis Puig de València s’ha convertit aquest cap de setmana en el punt de trobada del tennis nacional amb la celebració de la primera edició de la Festa del Tennis espanyol que ha congregat a més de 5.000 aficionats i amants d’aquest esport que durant tot el matí del diumenge han pogut participar en tallers, clinics o ajuntar-se amb els seus ídols, ja que han sigut moltes les figures del tennis nacional que han volgut compartir aquest dia amb els afeccionats. En concret, han passat pel Velòdrom Alex Corretja, David Ferrer, Anabel Medina, Carla Suárez i Pablo Carreño, entre altres figures del tennis nacional.

La Festa del Tennis és un esdeveniment on el seu objectiu és la promoció de l’esport del tennis, sobretot, entre les bases i aficionats, però que està obert a tota la ciutadania. Aquesta primera edició ha sigut organitzada per la Real Federació Espanyola de Tennis (RFET) i la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana (FTCV) amb la col·laboració de MAPFRE.

Presentació de el ‘Circuit d’Aficionats 2018’

El Circuit d’Aficionats és un calendari de tornejos de tennis amateur propi de la RFET, dirigit a jugadors de totes les edats i amb nivells d’iniciació i intermedi, amb cobertura nacional.

Miguel Díaz Román, president de la RFET, ha assenyalat que ‘l’objectiu és crear un Circuit de tornejos amateur molt professional des del punt de vista de l’organització perquè el jugador aficionat se senta molt a gust’.

‘Per al calendari del 2018’, ha assenyalat Antonio Martínez Cascales, president de la FTCV: ‘ja s’ha parlat amb totes les Federacions Territorials i a la fi de desembre es publicarà el calendari de tornejos que començarà a la fi de gener i acabarà al novembre, celebrant entre 200-250 tornejos en tot el panorama nacional i arribant a uns 15.000 participants’.

El Consell Superior d’Esports ja ha avalat aquest projecte que ha entrat dins de el “pla de suport de l’esport base”, tant per la promoció de l’esport base com pel foment de l’activitat física i lluita contra el sedentarisme.

Anabel Medina i Carla Suárez han coincidit que la presentació d’aquest tipus de circuits per a aficionats amb la seua festa final, reforcen els llaços entre la pràctica amateur i professional.

Una vertadera Festa del Tennis espanyol

La Festa del Tennis s’ha concebut per a ser una jornada lúdica de tot el tennis espanyol i València ha sigut la seu escollida per a aquesta primera edició que segons Antonio Martínez Cascales, president de la FTCV: ‘ha sigut un èxit de participació i agraïm a tots els que han col·laborat en l’organització d’aquest esdeveniment que ha sigut tot un repte en la seua primera edició’.

Durant tot el cap de setmana de l’1 al 3 de desembre, València ha sigut la capital de l’activitat tenística nacional. La Festa del Tennis és en realitat el colofó al Circuit d’Aficionats que s’ha jugat a nivell nacional i que el seu Master ha acollit aquest cap de setmana la seu de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana en el Poliesportiu Doctor Lluch, amb jugadors de diferents punts d’Espanya.

D’altra banda, també durant el divendres 1 i dissabte 2, en la seu de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana s’ha celebrat el Congrés Nacional de Tennis, de caràcter anual i que congrega als millors tècnics i ponents del panorama nacional i internacional que debatran sobre qüestions d’actualitat en el món del tennis.