Preocupació en el camp per l’evolució de la Xylella

Elena Cebrián ha demanat a la ministra d'Agricultura més suport i actuacions més ràpides allà on siga necessari.

La consellera d’Agricultura, Elena Cebrián li ha explicat a la ministra Isabel García Tejerina totes les actuacions que han realitzat per a eradicar el brot del bacteri Xylella Fastidiosa i que va ser descoberta a Alacant. Cebrián ha afirmat que el protocol engegat ha passat per una intervenció ràpida i eficaç per a acabar amb aquest bacteri.

Cebrián no ha minimitzat en cap moment la gravetat d’aquesta plaga i ha assenyalat que es farà un seguiment d’espècies que són susceptibles de patir els efectes de Xylella com el préssec, el plataner o l’ametler.
La titular d’Agricultura també s’ha mostrat satisfeta amb el treball realitzat lloc que s’ha actuat amb rapidesa gràcies a l’esforç invertit en aquest tipus d’actuacions.

La consellera ha recalcat la necessitat que el Govern d’Espanya exercisca un paper actiu de coordinació d’actuacions, comunicació amb les comunitats autònomes i suports on siguen necessaris més mitjos tècnics o personals, en relació amb l’entrada en la Península del perillós bacteri.