Las 30 croquetas diferentes que puedes probar en Valencia en el Día Mundial de la Croqueta

De pernil, de pollastre, de bacallà, de formatge… són nombroses les versions que donen vida a un dels plats més típics del tapeo espanyol: la croqueta. Hui se celebra el Dia Internacional d’aquest aliment clàssic de la gastronomia espanyola.

La paraula croqueta prové de l’onomatopeia “croquer” o cosa que és el mateix: “cruixir” en francès. I és que malgrat haver-se convertit en un plat imprescindible de la cuina del nostre país, en realitat la croqueta té el seu origen a França.

A Espanya va arribar per a convertir-se en la recepta estrela de la cuina d’aprofitament. S’utilitzava per a unir la carn sobrant de guisats i olles empanant-se amb sobres de pa. El seu sabor únic la va anar popularitzant fins a convertir-se avui dia en la tercera tapa més consumida, només per darrere de la truita de creïlla i de les braves.

EL PARAISO VALENCIÀ DE LES CROQUETES

En el cas de València, resulta molt senzill degustar croquetes en la immensa majoria de restaurants. No obstant això, la capital del Túria compta amb un local únic especialitzat en aquest manjar culinari. La botiga Croquetea se situa en ple cor de Ruzafa (Carrer Sueca, 6). Aquesta destaca per la seua àmplia varietat de croquetes i és que en la seua carta poden arribar-se a comptar fins a 27 tipus diferents.

Mariola Alemany és la responsable d’aquest paradís per a tots els amants de les croquetes. Va ser fa set anys quan va decidir emprendre en el negoci de la mà de la seua tia Pepa Fuster.

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

La idea va nàixer quan tia i neboda van començar a sentir que comercialitzaren les seues croquetes. A més, “no hi havia un concepte similar” assegura Mariola. “Si volies una bona croqueta o li dedicaves temps de cuinat a casa o anaves a un restaurant, i així és com vam nàixer. Primer intentem servir a professionals de serveis d’àpats, hotels, restaurants… però va resultar que el client particular era molt agraït”.

Croquetea ofereix croquetes d’allò més originals com de botifarra i passes o ous trencats amb xistorra. A més, compta amb la possibilitat d’encarregar croquetes úniques per a intoleràncies amb l’objectiu de “que hi haja opcions per a tothom”. No obstant això, tenen clar quina és la joia de la corona: la croqueta de pernil. “Sona molt tradicional però és precisament per això, saps que és un encert segur que agrada a xiquets i majors”, confessen.

I quant al secret d’una bona croqueta, Mariola assenyala que el truc està en la paciència. A més, recomana que es cuine amb l’ingredient clau. “No pots dir que una croqueta és de pernil i que s’haja cuinat amb un os de fa setmanes. S’ha de picar bé el pernil, que estiga en bon estat i cuinar-lo com toca. Sempre diem que la bona croqueta és la que no arriba a la taula“, conclou.

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

LES 30 CROQUETES DIFERENTS QUE POTS PROVAR EN CROQUETEA

 1. Pernil
 2. Bacallà
 3. Pit de pollastre, bacon i porro
 4. Carabasseta, bacon i all
 5. Tigres
 6. Xoriço
 7. Gorgonzola i anous
 8. Formatge blau i dàtils
 9. Espinacs i formatge feta
 10. Carabassa i gorgonzola
 11. Carlota i ceba
 12. Albergínia i parmesana
 13. Samfaina de verdures rostides
 14. Bolets
 15. Botifarra i passes
 16. Sépia amb ceba
 17. Lluç i gambes
 18. Salmó
 19. Cua de bou
 20. Foie, boletus i tòfona
 21. Galta
 22. Pollastre al curri
 23. Calamar en el seu negra
 24. Pollastre, mel i llimó
 25. Ous trencats amb xistorra
 26. Gambes
 27. Ànec a la taronja