30

La temporada 1985-1986 es va consumar el malson entre l’afició valencianista. El València CF perdia en el Camp Nou (3-0) i un empat entre el Cadis i el Betis feia real el desastre. El València CF descendia a segona divisió.

Tan sols un any després, l’equip del Turia aconseguia tornar a la màxima categoria del futbol espanyol gràcies a una victòria per 2-0 davant el Recreatiu de Huelva. Fenoll i Quique Sánchez Flores es van convertir en els herois d’aquell partit amb, Alfredo Di Stefano, entrenador i un dels artífexs d’aquella fita, al costat de jugadors veterans com Subirats, Arias, Sempere o Bossio.

Allò va succeir un 30 de maig, tres jornades abans d’acabar la Lliga. L’última jornada de la competició regular se celebraria en l’Estadi de Mestalla on el conjunt ‘che’ es va imposar a l’Elx CF per 5 gols a 1. Aquell dia es va viure un moment històric i màgic entre l’afició valencianista.

«Tan sols va ser un malson» resava una pancarta en la celebració del retorn a Primera Divisió. Des de la temporada 1987-1988 el València CF va començar a reescriure la seua història entre els millors clubs d’Espanya.

Aquell va ser el segon ascens a Primera Divisió que celebrava el conjunt valencià, que ja havia pujat per primera vegada 55 anys abans al final de la temporada 30-31 del passat segle.